Par piektdaļu samazinājies ar Covid-19 slimnīcās nonākušo skaits

Veselība
LETA 20:33, 17.10.2024 0

Oktobra otrajā nedēļā Latvijā slimnīcās ievietoti 64 jauni Covid-19 pacienti, kas ir par 17 pacientiem mazāk nekā nedēļu iepriekš, kad slimnīcās atradās 81 pacients, liecina Slimību un profilakses centra (SPKC) monitoringa dati.

 
Foto: LETA

Oktobra vidū slimnīcās ārstējās 109 pacienti ar Covid-19, no kuriem Covid-19 pamata diagnoze bija 70 jeb 64,2% pacientu. Smagā stāvoklī šajā laika posmā bija divi pacienti, kas bija par pieciem pacientiem mazāk nekā nedēļu iepriekš.

Oktobra otrajā nedēļā laboratoriski apstiprināti 84 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, kas ir par 15 gadījumiem mazāk nekā iepriekšējā nedēļā, kad tika atklāti 99 infekcijas saslimšanas gadījumi.

Pozitīvo Covid-19 paraugu īpatsvars bija 9,1%, kas bijis par 2,6 procentpunktiem mazāk nekā nedēļu iepriekš. Šajā periodā veikti 923 testi, kas bija par 8,8% vairāk nekā iepriekšējā nedēļā, kad tika veikti 848 testi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Aicina vakcinēties pret sezonālo gripu un Covid-19

Gripas un Covid-19 vakcīnas jau ir pieejamas ārstniecības iestādēs un ģimenes ārstu praksēs.

Veselība Šajā sezonā iepirkts par 6370 gripas vakcīnu devām mazāk nekā pērn

Šai sezonā iepirkts par 6370 gripas vakcīnu mazāk nekā pērnajā sezonā, informē Slimību un profilakses kontroles centrs (SPKC).

Veselība Latvijā 80% cilvēku briļļu receptes saņem veikalos, turpmāk būs grūtāk (+VIDEO)

Tūkstošiem cilvēku var ciest no novecojušām birokrātiskajām prasībām.

Veselība Eksperti: Latvijas iedzīvotāji var palikt bez iespējas pārbaudīt redzi

Optiķi aicina Veselības ministriju (VM) veidot darba grupu, lai nepieļautu nozares sabrukumu, pretējā gadījumā deviņiem no desmit optikas veikalu draudot slēgšana, informē "European Life Science & Knowledge Institute" eksperts Andrejs Rudanovs.

Lasiet arī

Ekonomika Neatkarīgie aldari: Covid-19 krīze Vecrīgā joprojām turpinās

Uz vietējiem iedzīvotājiem orientētam viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas (HoReCa) segmentam klājas salīdzinoši labi, bet Vecrīgā krogiem un bāriem Covid-19 krīze turpinās, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas Neatkarīgo aldaru biedrības priekšsēdētājs un alus darītavas "Labietis" vadītājs Reinis Pļaviņš.

Sabiedrība VID 220 nodokļu maksātājiem pieprasījis atmaksāt Covid-19 atbalsta grantus

Valsts ieņēmumu dienests (VID) kopumā pieņēmis lēmumu 220 nodokļu maksātājiem pieprasīt atmaksāt Covid-19 pandēmijas laikā izsniegtos grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai 5,535 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja VID pārstāvji.

Veselība Saslimstība ar gripu turpina pieaugt - SPKC

Pagājušās nedēļas (18.12. – 24.12.) gripas, Covid-19 un citu akūtu augšējo elpceļu infekciju (AAEI) monitoringa rezultāti uzrāda inficēto un arī stacionēto Covid-19 pacientu skaita stabilizāciju. Saslimstība ar gripu turpināja pakāpeniski pieaugt, bet pagaidām vēl nav pārsniegusi epidēmisko sliekšņa līmeni, informēja VS.LV Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Slimību profilakses un kontroles centrs atgādināja potēties pret gripu (+VIDEO)

Vakcīnas pasargā no aktuālajiem slimības izraisītājiem, jo katru gadu tiek izstrādātas no jauna, atbilstoši konkrētajā sezonā cirkulējošajiem vīrusa paveidiem.