• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kā roboti palīdz pacientiem Latvijas slimnīcās (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 08:05, 02.10.2024


Nenogurstošais Nīls vienas dienas laikā var sazināties ar desmitiem tūkstošu cilvēku.


Rezultātā pieaugusi ne tikai pacientu, bet arī slimnīcā strādājošo ārstu un speciālistu apmierinātība.

Lai uzlabotu Vidzemes slimnīcas pacientu apkalpošanu un strādātu pēc iespējas efektīvāk, slimnīcā pacientu apzināšanai tiek izmantoti robotzvani. Tie pacientiem atgādinās par pierakstu uz vizīti vai izmeklējumu.

Pirmās nedēļas laikā robotzvanus saņems tikai tie pacienti, kas ir pierakstījušies pie endokrinologa vai acu ārsta. Pēc tam robotvanus saņems arī citi klienti, ziņo labsoflatvia.lv.

Robotzvani tiks veikti divas līdz trīs dienas pirms pieraksta, sarunā minot pieraksta datumu un laiku, pēc tam cilvēkam būs jāizvēlas viena no opcijām: apstiprināt vai atcelt pierakstu. Pēc izvēles veikšanas pacients saņems arī apstiprinājuma īsziņu, kurā būs norādīts, ka vizīte ir atcelta vai apstiprināts pieraksts ar norādīto dienu un laiku. Ja gadījumā robotam pacientu neizdosies sazvanīt ar pirmo reizi, tad zvans tiks veikts atkārtoti pēc vairākām stundām. Ja arī tad ar klientu neizdosies sazvanīties, tad tiks veikts arī trešais zvans pēc vairākām stundām. Ja visi trīs sazvanīšanās mēģinājumi būs bijuši neveiksmīgi, tad slimnīcas klientu daļa saņems apstiprinājumu par neveiksmīgi veiktiem zvaniem un tiks veikts tiešs operatora zvans.

Laikus atteikta vizīte dod iespēju palīdzēt kādam citam

Vidzemes slimnīcas klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Inese Jurdže norāda, ka mērķis ir uzlabot pacientu pieredzi slimnīcā un nodrošināt labas apkalpošanas principus. Tāpēc, lai to īstenotu, slimnīca turpina pilnveidot un attīstīt pakalpojumus, lai tie būtu ērti un viegli pieejami.

“Uzmanīgi arī izvērtējam klientu aptaujas un ierosinājumus, kuros tiek norādītas vēlmes ar uzlabojumiem. Pēc pacientu aptaujām ņēmām vērā tieši ierosinājumu, ka saņemtajā īsziņā norādām pieraksta datumu un laiku, lai tas klientiem būtu kā vēl viens atgādinājums,” norāda I. Jurdže.

Robotzvana risinājums ļaus slimnīcai pārliecināties, ka pacients uz vizīti tiešām ieradīsies, tādā veidā ļaujot izvairīties no daudzām problēmām. Viņa uzsver, ka laikus atteikta vizīte sniedz iespēju palīdzēt kādam citam pacientam.

Var sazvanīt tūkstošiem pacientu dienā

Meklējot veidus, kā uzlabot pacientu apkalpošanu un strādāt pēc iespējas efektīvāk, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca 2022. gadā sāka izmantot robotzvanu, kas pacientiem atgādina par pierakstu uz vizīti vai izmeklējumu. Ar robota Nila palīdzību dienas laikā ir iespējams sazvanīt pat vairākus desmitus tūkstošus pacientu, rakstīja Labs of Latvi.

Agrāk zvanu centrā ikdienā bija nepieciešami astoņi darbinieki, kuri zvanīja, lai atgādinātu par pierakstu un pārliecinātos, ka pacienti uz vizīti