• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pazīmes, ka jums ir nepieciešams pārtraukums no sociālajām aktivitātēm

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 07:57, 27.08.2024


Būt vienatnē ir lieliski, pat ja neesat intraverts. Laika pavadīšana vienatnē ir prakse, ko daudzi cilvēki aizmirst, taču tā sniedz milzīgas priekšrocības. Lai gan var būt patīkami pavadīt laiku kopā ar citiem, ir svarīgi laiku pa laikam atpūsties un koncentrēties uz sevi. Šeit ir deviņi iemesli, kāpēc ir vērts to darīt.



1. Izpratne par sevi

Vientulība palīdz labāk iepazīt sevi. Šajos brīžos jums ir iespēja pārdomāt savas intereses, vēlmes un mērķus. Tas ļauj labāk izprast sevi un galu galā uzlabot saziņu ar citiem.

2. Neatkarība

Laiks vienatnē māca būt emocionāli neatkarīgam. Pastāvīgi paļauties uz citiem grūtos brīžos ne vienmēr ir iespējams, tāpēc ir svarīgi iemācīties pašam tikt galā ar grūtībām. Tas sniedz pārliecību un mazina satraukumu.

3. Sevis izzināšana

Neviens jūs nepazīst labāk par jums pašiem. Tikai jūs saprotat, kam esat gājuši cauri un kā tas jūs ietekmēja. Vientulība sniedz iespēju dziļāk izprast savas jūtas, kas arī palīdz labāk izprast apkārtējos.

4. Pārliecība par sevi

Vientulība ļauj būt pašam, nebaidoties no sprieduma. Šis ir laiks, kad varat atbrīvoties no sociālajām maskām un izbaudīt to, kas jums patiešām patīk. Būt vienam sniedz brīvību būt neaizsargātam un reālam.

5. Savas seksualitātes izpēte

Sevis izzināšana ietver arī izpratni par savu ķermeni. Izpētot to, var labāk saprast, kas jums sagādā prieku, kas ir svarīgi harmoniskām attiecībām nākotnē.

6. Pateicība par sīkumiem

Vientulība palīdz iemācīties baudīt vienkāršos dzīves priekus. Sīkas lietas, piemēram, pastaiga svaigā gaisā vai tasīte iecienītās tējas, var sagādāt lielu prieku, ja tām pievēršat uzmanību.

7. Atbrīvošanās no negatīvisma

Laiks vienatnē ļauj atpūsties, koncentrēties uz pozitīvo un atbrīvoties no negatīvisma. Tā ir svarīga prakse garīgās veselības uzturēšanai.

8. Savu vājo vietu pieņemšana

Vienatnē varat atzīt savus trūkumus un piestrādāt pie tiem. Tas ir ceļš uz sevis pilnveidošanu un izaugsmi.

9. Izvēles brīvība

Vientulība sniedz brīvību darīt to, ko vēlaties, kad vēlaties un kā vēlaties. Tas ir laiks, kad varat izmēģināt kaut ko jaunu vai vienkārši atpūsties.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Tuberkulozes gadījumu skaits atgriezies pirmspandēmijas līmenī

Gadījumu skaits, kad iedzīvotājiem tiek konstatēta tuberkuloze, ir atgriezies pirmspandēmijas līmenī, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica stacionāra "TPSC" Tuberkulozes un plaušu slimību nodaļas vadītāja Līga Kukša.

Sabiedrība Abu Meri: Aizvadītās 100 dienas ir tikai «iesildīšanas» laiks pārmaiņām

Aizvadītās Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības pirmās 100 dienas vēl ir tikai "iesildīšanas" laiks tām pārmaiņām, ko vēlos veikt veselības aprūpē, tā simts dienās paveikto atzīmē veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Veselības ministrs: Publiskajā sektorā neprotam saimniekot

Latvijā ir problēma, ka publiskajā sektorā neprotam saimniekot, šādu viedokli intervijā laikrakstam "Diena" paudis veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Biedrība: Papildu miljoni slimnīcu stāvokli neko daudz neuzlabos

Valdības šonedēļ veselības nozarei piešķirtie papildu 41,3 miljoni eiro slimnīcu stāvokli neko daudz neuzlabos, intervijā Latvijas Radio vērtēja Latvijas Slimnīcu biedrības valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.