• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Skaistas sejas noslēpumi: ekspertu konsultācijas (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 13:18, 18.08.2024


Mūsdienu zobārstniecības tehnoloģijas piedāvā plašu iespēju klāstu.


Veselīgs smaids ar taisniem zobiem rada pozitīvu iespaidu un veicina pašapziņu.

Skaists smaids ir tieši saistīts ar cilvēka pašpārliecinātību un emocionālo labsajūtu, jo zobu funkcijas ir ne tikai košļāšana un runāšana, bet arī vizuālās estētikas nodrošināšana. Veselīgs smaids ar taisniem zobiem rada pozitīvu iespaidu un veicina pašapziņu, savukārt zobu iztrūkums var ietekmēt gan sejas izskatu, gan arī spēju pareizi košļāt un runāt.

Pareizs zobu stāvoklis un veselīgs sejas muskuļu tonuss ir svarīgs mutes dobuma un sejas funkcionalitātei, jo zobu stāvoklis tieši ietekmē sejas simetriju un struktūru. Ja trūkst zobu vienā sejas pusē, veidojas sejas asimetrija. Trūkstošie zobi atstāj brīvu vietu mutē, kas var novest pie muskuļu atrofijas vienā žokļa pusē, kamēr otra puse ir pārāk tonizēta. Rezultātā var parādīties sejas disproporcija. Un, protams, tā kā pārtika visu laiku tiek košļāta tikai uz vienas puses, tas veicina arī šo zobu ātrāku bojāšanos, radot risku, ka tie būs pāragri jāizrauj, kas nākotnē var vēl vairāk ietekmēt jūsu vizuālo izskatu un veicināt vēl izteiktāku sejas asimetriju.

Sejas asimetrijas cēloņi

Viens no biežākajiem sejas asimetrijas cēloņiem ir trūkstoši zobi. Lai gan viena zoba trūkums būtiski nemainīs jūsu izskatu, tas var izraisīt zobu nobīdes, kas gan var ietekmēt jūsu sejas struktūru. Zobi uztur sejas formas simetriju, kā arī novērš žokļa kaula atrofiju un palīdz saglabāt lūpu formu. Trūkstošie zobi var veicināt muskuļu funkciju izmaiņas, radot muskuļu disbalansu, kas ietekmē sejas muskuļu tonusu un kopējo sejas struktūru.

Sejas asimetriju var veicināt ne tikai zobu trūkums, bet arī nepareiza zobu rinda vai nodiluši zobi. Zobu nodilums saīsina zobu garumu, kas var izraisīt sejas augšdaļas un apakšdaļas nelīdzsvarotību. Savukārt šķībi zobi var mainīt žokļa pozīciju un izraisīt sejas asimetriju, jo tie rada nevienmērīgu spiedienu uz žokļa muskuļiem un kauliem. Šīs izmaiņas var novest pie sejas disproporcijas un negatīvi ietekmēt vispārējo vizuālo izskatu.

Ikviens var piepildīt sapni par skaistu smaidu!

Mūsdienu zobārstniecības tehnoloģijas piedāvā plašu iespēju klāstu, lai izveidotu skaistu smaidu pat pie pilnīgas zobu zaudēšanas. Pilnīga zobu zuduma gadījumā zobu implanti, protēzes un tilti ir efektīvi risinājumi, kas var atjaunot smaida funkcionalitāti un estētiku. Šobrīd īpaši populāri ir tieši zobu implanti, jo tie nodrošina stabilu un ilglaicīgu risinājumu, kas gan vizuāli, gan funkcionāli atgādina dabīgos zobus.

Ja sejas ovāla asimetrija ir radusies šķības zobu rindas vai zobu nodiluma gadījumā, tādā gadījumā var palīdzēt zobu taisnošana ar breketēm vai kapēm, kā arī zobu estētiskā restaurācija. Nereti pacienti baidās apmeklēt zobārstu, jo satraucas, vai netiks nosodīti par to, ka pie zobārsta ir vērsušies pārāk vēlu, tomēr vēlamies uzsvērt, ka tieši šāda vilcināšanās var saasināt mutes dobuma veselības problēmas un padarīt estētiski pievilcīga smaida atjaunošanu dārgāku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī