Deputāti rosina alkoholu veikalā paslēpt no pircēju acīm

Veselība
VS.LV 16:29, 24.05.2024 0

"Jaunās vienotības" (JV) deputāti rosina alkoholu veikalā paslēpt no pircēju acīm.

 

Deputātu Ingrīdas Circenes, Zanes Skujiņas-Rubenes un Gata Liepiņa priekšlikums grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā paredz, ka alkoholiskie dzērieni izvietojami nodalītā tirdzniecības zāles pašapkalpošanās zonā vai, ja alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība organizējama, katru pircēju apkalpojot individuāli, tirdzniecības vietās ir aizliegts izvietot alkoholu tā, ka pircēji var šos dzērienus un to preču zīmes redzēt.

Lai nodrošinātu pircēju informēšanu par alkohola pieejamību un cenām, tirdzniecības vietā pēc pircēja pieprasījuma būtu pieejama informācijas lapa, kurā būtu norādīts produkta nosaukums, tā cena un daudzums vienā iepakojuma vienībā.

Priekšlikums nosaka, ka nodalītajā tirdzniecības zāles pašapkalpošanās zonā izvietojams tikai alkohols, kā arī tādas preces, kas saistītas ar alkoholiskajiem dzērieniem, piemēram, dzērienu taras atvēršanas ierīces, dzērienu lietošanai paredzēti trauki.

JV deputāti vēlas, lai nodalītajā tirdzniecības zāles pašapkalpošanās zonā alkoholiskie dzērieni un to preču zīmes būtu novietoti tā, ka tie nav redzami veikala apmeklētājiem no pārējās tirdzniecības zāles telpas.

Jau ziņots, ka Saeima otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus, ar ko paredzēts būtiski ierobežot alkohola pieejamību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Austrumu slimnīca ir ieviesusi daudzsološas vēža apkarošanas metodes (+VIDEO)

Speciālistiem diagnozes precizēšana ļaus piemērot ārstēšanas taktiku pacientiem.

Veselība Kā roboti palīdz pacientiem Latvijas slimnīcās (+VIDEO)

Nenogurstošais Nīls vienas dienas laikā var sazināties ar desmitiem tūkstošu cilvēku.

Veselība Rīgā atklāta Bērnu slimnīcas jaunā ēka

Jaunatklātajā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) ēkā katru dienu veselības aprūpes pakalpojumus varēs saņemt vairāk nekā 1000 bērnu, informē BKUS.

Veselība Medicīnas eksperti atklāj zobu pastas noslēpumus (+VIDEO)

Vispirms ir svarīgi ikdienā zobus tīrīt pareizi un pāris reižu gadā apmeklēt higiēnistu.

Lasiet arī

Sabiedrība Saeima atliek priekšlikuma par alkohola norobežošanu veikalos skatīšanu

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atlika priekšlikuma par alkohola norobežošanu veikalā skatīšanu, dodot laiku Ekonomikas ministrijai (EM) un Veselības ministrijai (VM) to izdiskutēt.

Sabiedrība Saeima atbalsta alkohola tirgošanu līdz plkst.20

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz ieviest jaunus alkohola tirdzniecības laika ierobežojumus - no pirmdienas līdz sestdienai to varēs tirgot no plkst.10 līdz 20, bet svētdienās - no plkst.10 līdz 18.

Sabiedrība Saeima noraidīja alkohola iegādāšanās vecuma palielināšanu līdz 20 gadiem

Saeima šodien, otrajā lasījumā skatot grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, noraidīja priekšlikumu, kas būtu paredzējis alkoholiskos dzērienus aizliegt pārdot personām, kuras jaunākas par 20 gadiem.

Sabiedrība Alkohola iegādes vecuma palielināšanu varētu neattiecināt uz alu, sidru un vīnu

Atsevišķi deputāti varētu rosināt nemainīt pašlaik noteikto 18 gadu vecumu attiecībā uz alus, sidra un vīna iegādi, tādējādi plānoto 20 gadu ierobežojumu attiecinot tikai uz stiprākiem alkoholiskajiem dzērieniem.