• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vīrieši aicināti pārbaudīt savu veselību Liepājā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 15:34, 02.11.2023


Sākot no pusmūža, prostatas pārbaude ir obligāta.


Ir nepieciešams pārbaudīt ķermeņa neaizsargātos punktus.

Novembris jau tradicionāli ir vīriešu veselības mēnesis, kad visā pasaulē un arī Latvijā uzmanība tiek pievērta tieši vīriešu veselības tēmām. Lai iedrošinātu un motivētu vīriešus savlaicīgi rūpēties par savu veselību, tostarp veikt profilaktiskās pārbaudes, tiks rīkots vīrieša veselībai veltīts bezmaksas pasākums "Izvēlies veselību!", kas norisināsies 4.novembrī T/C Kurzeme, no plkst.14.00 līdz 17.00.

Vīrieša veselības dienas pasākuma ietvaros notiks speciālistu diskusija, kurā veselības jomas speciālisti diskutēs kopā ar plašākai sabiedrībai zināmām personībām. Diskusiju moderēs dzīvesstila blogeris un viedokļu līderis Kaspars Bērziņš. Diskusijas mērķis ir mazināt stigmas un veicināt vīriešu rūpes par savu veselību.

Diskusijā tiks runāts par faktoriem, kas stiprina vīrieša veselību kopumā un pasargā no onkoloģiskajām saslimšanām, tiks pārrunāti onkoloģisko slimību riska faktori, informācija par prostatas vēža primāro profilaksi, kā arī skrīningu. Pasākuma ietvaros tiks aplūkota arī veselīga uztura loma vīrieša dzīvē un veselības veicināšanā, kā arī diskutēts par vīriešu emocionālo veselību.

Diskusijā piedalīsies tādi veselības jomas speciālisti kā urologs Kārlis Pētersons, psihoterapeits Rolands Bortaščenoks un ārsts - dietologs Andis Brēmanis. Par veselību rūpēties mudinās tādi sabiedrībā zināmi vīrieši kā Izdzīvošanas skolas vadītājs Oskars Špickopfs, TV raidījumu vadītājs, mūziķis, dīdžejs un Virutests.lv vēstnesis Ansis Klintsons un fitnesa treneris Gints Valdmanis.

Uz vīriešu veselības dienas pasākumu aicināts ikviens interesents, lai gūtu vērtīgu informāciju par onkoloģisko saslimšanu profilaksi un iedrošinājumu vīriešiem savlaicīgi rūpēties par savu veselību un veikt profilaktiskās veselības pārbaudes.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Aptauja: Arvien mazāk iedzīvotāju ikdienā cenšas ierobežot sāls patēriņu

Nedaudz vairāk kā ceturtdaļa jeb 28% iedzīvotāju ikdienā cenšas ierobežot sāls patēriņu, kas ir par 9% mazāk nekā gadu iepriekš, un ir zemākais rādītājs pēdējo septiņu gadu laikā, liecina jaunākā Veselības indeksa pētījuma dati.

Veselība Latvijas ārsti un pacienti vienojās cīņā pret melanomu (+VIDEO)

"Diemžēl daudzi no mums vēl nesaprot, ka āda ir ne tikai lielākais, bet arī ļoti svarīgs orgāns".

Veselība Latvijā sāk piedāvāt īpaši saudzīgu redzes lāzerkorekciju

Procedūra, kas pazīstama kā uzlabotā virsmas ablācija (Advanced Surface Ablation, ASA) ir ļoti progresīvs veids, kā veikt fotorefraktīvo keratektomiju jeb radzenes pārveidošanu ar lāzeru. Tajā izmanto sarežģītus eksimēru lāzerus, kas spēj optimāli pielāgot procedūras gaitu, lai pārveidotu radzenes priekšējo virsmu un uzlabotu redzi.

Veselība Daudzām sievietēm svarīgākais: ko iesaka darīt Latvijas ginekologi (+VIDEO)

Regulāri vingrojot, iespējams nostiprināt muskulatūru.

Lasiet arī

Veselība Latvijas vēža pacienti saņēma jaunu cerību – molekulāro diagnostiku (+VIDEO)

Tiek analizēti visi klīnisko izmeklējumu dati, kā arī slimības un ģimenes anamnēze, ņemot vērā audzēja ģenētisko izmeklējumu rezultātus.

Veselība Latvijā izdevumi onkoloģijai ir trīs reizes zemāki nekā vidēji Eiropā

Lai gan pēdējos gados finansējuma pieaugums veselības nozarei Latvijā ir augstāks nekā vidēji Eiropā, tomēr joprojām izdevumi veselībai uz vienu iedzīvotāju ir tikai puse, bet izdevumi onkoloģijai - trīs reizes zemāki nekā vidēji Eiropā, norāda Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāja Daiga Behmane.

Veselība Skarbi! Valsts nenodrošina vēža agrīnu atklāšanu un vajadzīgo zāļu kompensāciju

Veselības ministrijas (VM) īstenotie pasākumi nenodrošina agrīnu onkoloģisko slimību atklāšanu un pacientiem nepieciešamo zāļu kompensāciju, secināts Valsts kontroles (VK) veiktajā revīzijā par onkoloģisko saslimšanu diagnostiku un ārstēšanu Latvijā.

Veselība 7 gados finansējums onkoloģijai pieaudzis gandrīz par 100 miljoniem eiro

Pēdējo septiņu gadu laikā finansējuma apjoms onkoloģijas jomai pieaudzis gandrīz par 100 miljoniem eiro, 2023.gadā sasniedzot 163,6 miljonus, informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).