• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Talsos sāk veikt ķirurģiskas operācijas ar unikālu mikroskopu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 07:01, 05.10.2023


Jaunas iekārtas no Vācijas būtiski atvieglos Latvijas ārstu darbu.


Jaunais mikroskops aprīkots ar daudzfuncionālo un inovatīvo binokulāru tubusu, kas būtiski uzlabo redzamību un operācijas gaitas kontroli.

Ziemeļkurzemes reģionālās Talsu filiālē veiktas pirmās otolaringoloģiskās jeb LOR operācijas, kurās izmanots šogad iegādātais jaunākās paaudzes Carl Zeiss TIVATO 700 mikroskops.

Pirmās operācijas laikā pacientam bungplēvītē tika ievietota timpanostomijas kanile - šķidruma drenāžai no vidusauss un ventilācijas nodrošināšanai. Šāda tipa operācijas gadījumos, ja aiz bungplēvītes sakrājies šķidrums, kas pasliktina pacienta dzirdi, tiek veiktas gan pieaugušajiem, gan bērniem. Operāciju var veikt gan lokālā, gan vispārējā anestēzijā - atkarībā no pacienta vecuma un sadarbības līmeņa.

Operāciju veica otolaringoloģe Dr. Muldere, norādot, ka ar jauno operāciju mikroskopu iespējams veikt arī citas otoloģiskās operācijas, nodrošinot operācijas norisi mazinvazīvā tehnikā, kas sekmē mazāku audu traumatizāciju un ļauj sasniegt labākus rezultātus atveseļošanās periodā.

Jaunais mikroskops aprīkots ar daudzfuncionālo un inovatīvo binokulāru tubusu, kas būtiski uzlabo redzamību un operācijas gaitas kontroli. Papildus videoattēls no integrētas kameras tiek translēts uz mikroskopa monitoru, tādējādi vizualizējot operācijas norisi visam medicīnas personālām.

Mikroskops komplektēts ar vairākām advancētām un inovatīvām funkcijām, piemēram, automātiskā balansēšanas sistēma, kas sekmē ergonomisku un mūsdienas augstākajām prasībām atbilstošu mikroskopa manevrēšanu; aktīvā vibrāciju slāpēšanas funkcija ar robotizētām kustībām u.c., kā rezultātā mikroskops ievērojami optimizē darbplūsmu un atvieglo operācijas gaitu.

Stabils un ergonomisks mobilais grīdas balsta statīvs un pilnībā digitālizētā mikroskopa iestatījumu pārvalde un iestatīšana padara mikroskopa vadību efektīvu un individuāli pielāgojamo katrai operācijai.

Mikroskopa iegādes izmaksas ir 72 600 eiro, t.sk.PVN, iekārtas iegādi finansiāli atbalstījusi arī Talsu novada pašvaldība.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Stradiņa slimnīcā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas metodi

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) Neiroķirurģijas klīnika sadarbībā ar Neiroloģijas klīniku funkcionālajā neiroķirurģijā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas (IONM) metodi, informē slimnīca.

Veselība Jauna šokējoša izstāde Anatomijas muzejā, noteikti apskatiet (+VIDEO)

Profesors Hohšteters šajos preparātos saskatīja ne tikai izglītības, bet arī zinātnisko vērtību.

Veselība Deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas uzlabojumiem Latvijā

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijā otrdien, 3.septembrī, deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas un aprūpes iespējamajiem uzlabojumiem, liecina komisijas sēdes darba kārtība.

Veselība Putekļu ērcītes Latvijas bērniem bieži izraisa alerģiju (+VIDEO)

Tās visbiežāk atrodas tādās vietās kā matrači, spilveni, segas, paklāji un mīkstās mēbeles.

Lasiet arī

Veselība Nauda ir, Abu Meri no slimnīcu vadītājiem sagaidot arī lielāku efektivitāti

Nākamajā gadā jaunais veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) no slimnīcu vadītājiem līdz ar lielāku finansējuma piešķīrumu sagaida arī lielāku efektivitāti.

Veselība Latvijas slimnīcas gatavojas ārkārtas situācijai, tām nepieciešami ģeneratori

Šobrīd pieejamās iekārtas ir novecojušas un pilnībā nespēj nodrošināt slimnīcām izvirzītos mērķus, ziņo Finanšu ministrija.

Sabiedrība Valdība saglabās valsts līdzdalību visās universitātes slimnīcās

Valdība šodien nolēma saglabāt valsts līdzdalību visās universitātes slimnīcās, lai nodrošinātu daudzveidīgu, augsta līmeņa valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību.

Sabiedrība Kuldīgas slimnīcai līdz gada beigām nepieciešami papildu 0,5 miljoni eiro

Kuldīgas slimnīcai līdz gada beigām nepieciešami papildu 0,5 miljoni eiro, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Anda Šlakorciņa.