• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Abu Meri cer tikt skaidrībā par nepieciešamajiem e-veselības uzlabojumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 12:00, 25.09.2023


Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) cer, ka līdz nākamajam gadam izdosies tikt skaidrībā ar nepieciešamajiem e-veselības uzlabojumiem.



Politiķis nav apmierināts ar pašreizējo sistēmu, norādot, ka e-veselība patlaban "pēc būtības ir e-receptes". Lai pārskatītu sistēmu, Veselības ministrijai pieejami apmēram 36 miljoni no dažādiem Eiropas Savienības fondiem, ar ko, iespējams, varētu sākt strādāt. Vēl nepieciešami speciālisti Veselības ministrijā, kas varētu strādāt ar šo jautājumu. Abu Meri cer, ka līdz nākamajam gadam būs skaidrs, ar ko un kā sākt uzlabojumu ieviešanai.

Tiks strādāts, lai ieviestu vienotu digitālu sistēmu ar pacientu reģistru, kurā vienkopus būtu pieejama visa informācija. "Nav normāli, ka cilvēks iet pie ārsta un nevar dabūt savas analīzes, kas tika veiktas pirms diviem mēnešiem, un tad ārsts sūtīs atkal uz analīzēm," pauda ministrs, piebilstot, ka tā rodas arī laboratoriju pārslodze, garākas rindas un sistēmas pārslodze.

Digitalizācijas jautājumi ietverti vēl bijušā veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) laikā izstrādātajā koncepcijā, kas tagad tiek izskatīta un tiek vērtēts, vai tajā nepieciešami kādi uzlabojumi vai precizējumi, paskaidroja politiķis.

Abu Meri uzskata, ka Igaunijā un Anglijā ir izstrādātas labas sistēmas, no kā varētu ņemt piemēru, strādājot pie vietējās sistēmas. "Vienkārši vajag analizēt, nepieciešama konkrētu speciālistu grupa, kas to varētu izdarīt," norādīja ministrs.

Viņš arī akcentēja nepieciešamību pārskatīt kompensējamo zāļu sarakstu, jo konstatētas problēmas saistībā ar to, kādi medikamenti tagad ir tajā ietverti, bet neesot īsti efektīvi, kā arī to, ka ir virkne medikamentu, kā šajā sarakstā nav. Ministrs cer, ka līdz nākamā gada sākumam, sarunās iesaistot organizācijas, izdosies saprast, kā virzīties tālāk. Nākamā gada budžetā arī nepieciešams rezervēt līdzekļus, kas var būt nepieciešami, pārskatot kompensējamo zāļu sarakstu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Stradiņa slimnīcā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas metodi

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) Neiroķirurģijas klīnika sadarbībā ar Neiroloģijas klīniku funkcionālajā neiroķirurģijā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas (IONM) metodi, informē slimnīca.

Veselība Jauna šokējoša izstāde Anatomijas muzejā, noteikti apskatiet (+VIDEO)

Profesors Hohšteters šajos preparātos saskatīja ne tikai izglītības, bet arī zinātnisko vērtību.

Veselība Deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas uzlabojumiem Latvijā

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijā otrdien, 3.septembrī, deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas un aprūpes iespējamajiem uzlabojumiem, liecina komisijas sēdes darba kārtība.

Veselība Putekļu ērcītes Latvijas bērniem bieži izraisa alerģiju (+VIDEO)

Tās visbiežāk atrodas tādās vietās kā matrači, spilveni, segas, paklāji un mīkstās mēbeles.

Lasiet arī

Sabiedrība Ministrs: Šogad situācija slimnīcās «būs ok»

Pagājušajā gadā finanšu situācija slimnīcās bija smaga, bet šogad tā, lai arī nebūs ideāla, bet "būs ok", ceturtdien intervijā LTV "Rīta panorāmai" izteicās veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Abu Meri: divu grozu veselības aprūpes pakalpojumu modelis ir novecojis

Tā saucamais "divu grozu" veselības aprūpes pakalpojumu modelis ir novecojis, un tam nav politiskā atbalsta, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV), komentējot lēmumu minēto modeli atlikt vēl uz pusotru gadu.

Veselība Rīgas Dzemdību nams noraida veselības ministra apgalvojumus

Rīgas Dzemdību nams noraida veselības ministra Hosama Abu Meri (JV) apgalvojumus par tā neatbilstību mūsdienu prasībām, aģentūru LETA informēja Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja, ārste Santa Markova.

Sabiedrība Abu Meri: lielās aptieku ķēdes publiski biedē sabiedrību

Lielās aptieku ķēdes publiski biedē sabiedrību, ka mazās aptiekas neizdzīvos, kamēr Veselības ministrija (VM) ar mazo aptieku pārstāvjiem jau konstruktīvi strādā, lai pārmaiņu rezultātā aptiekas, īpaši mazās, ne tikai pastiprinātu savu neatkarību, bet arī veicinātu farmaceita lomas vietu un nozīmi visā veselības aprūpes sistēmā, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).