• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Seksologs atklāj īsto laiku, kad mīlēties

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 23:55, 29.01.2023


Seksologs Jevgeņijs Kulgavčuks nosaucis ideālo diennakts laiku seksam, lai tas nebūtu grūti un garlaicīgi.


Ilustratīvs foto.

Protams, dr.Kulgavčuks atzīst, ka tas katram cilvēkam ir ļoti individuāli un to ietekmē daudzi faktori: temperaments, vecums, dzīves apstākļi u.c. Taču pats svarīgākais, lai kāds no partneriem nav noguris. Tad sekss dos baudu, ko tik ļoti kārojas.

Ja cilvēks dienā smagi strādājis un vakarā ir noguris, viņš nevēlas nodarboties ar seksu. Bet, ja notiek dzimumakts, tad nogurušais partneris, visticamāk, nespēs mīlēties pilnvērtīgi, jo prāts vēl atrodas darbā. Šajā gadījumā seksuālās reakcija būs blāvas. Seksā būs mazāk priekšspēles, vēlmes, un dopamīna sistēma darbosies. Šajā gadījumā tuvība kļūs neinteresanta un sarežģīta, un drīz tā varētu pilnībā izzust no partneru dzīves.

Arī par rītiem ārstam ir savs viedoklis. Ne katram cilvēkam rīta sekss var būt vēlams. Galu galā pastāv iespēja, ka partneris vēlas gulēt. Šajā gadījumā labāk mīlēties nedēļas nogalē, pēc gardām brokastīm un mierīga miega. Piemēram, var doties uz dušu un pēc "vienkārši apgulties" gultā ar savu mīļāko, uzsākt dzimumaktu. Šāds spontāns dzimumakts var kļūst par veselīgu ieradumu un notikt arī darbdienu rītos. Ieradumam ir liels spēks, atzīst Kulgavčuks.

Kāpēc vīrieši pēc seksa ir noguruši, bet sievietēm rodas enerģija? Seksologs atzīst, ka partneriem ir dažādas hormonālajām īpašībām pēc tuvības. Lielākā daļa vīriešu pēc mīlēšanās dod priekšroku mierīgi apgulties, bet sievietēm tas dod spēku un enerģiju. Viss ir saistīts ar faktu, ka vīriešiem sākas aizsardzības inhibīcijas fāze, un viņiem ir jāatgūstas nākamajam dzimumaktam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Lielbritānijas parlamentā sākušās debates par pakāpenisku smēķēšanas aizliegumu

Lielbritānijas parlaments otrdien sācis debates par premjerministra Riši Sunaka virzīto likumprojektu, kura mērķis ir pakāpeniski izskaust smēķēšanu.

Veselība VM izstrādās jaunu onkoloģijas plānu

Veselības ministrija (VM) iecerējusi izstrādāt jaunu onkoloģijas plānu, sākotnēji izvērtējot esošo situāciju un izaicinājumus, otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē pavēstīja Veselības aprūpes departamenta direktore Sanita Janka.

Veselība Ginekoloģes: sievietes mazāk apmeklē speciālistus zemā pašvērtējuma dēļ

Viens no iemesliem, kādēļ sievietes mazāk apmeklē medicīnas speciālistus, ir zems pašvērtējums, uzskata ginekoloģes Vija Veisa un Kristīne Pčolkina.

Veselība Pērn Latvijā veikti 210 klīniskie pētījumi

Latvijā pagājušajā gadā kopumā veikti 210 klīniskie pētījumi, teikts Veselības ministrijas (VM) saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvieši pērk dārgāku sadzīves tehniku, lai to varētu salabot (+VIDEO)

Sabiedrības apziņa par ilgtspējīgu dzīvesveidu pieaug, un cilvēki kļūst arvien izglītotāki attiecībā uz to, kā viņu izvēles ietekmē vidi.

Ekonomika Inovāciju Akadēmijā ieguvumus sniedza 23 industriālas nozares (+VIDEO)

Visu trīs Inovācijas Akadēmijas programmas gadu laikā, daudzas komandas ir pierādījušas savu spēkuю

Ekonomika Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Merirands

VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāres vietnieks Dins Merirands, informēja SM pārstāvji.

Sabiedrība Braži pārliecinoši apstiprina ārlietu ministres amatā

Saeima šodien ārlietu ministres amatā apstiprināja ilggadējo diplomāti Baibu Braži.