Daugavpils slimnīcā aptur akūti saslimušo bērnu uzņemšanu

Veselība
LETA 18:36, 28.12.2022 0

Daugavpils reģionālā slimnīca īslaicīgi ir apturējusi akūti saslimušo bērnu vecumā līdz 14 gadiem uzņemšanu, jo slimošanas dēļ nodaļā trūkst mediķu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

 
Foto: LETA

Pašlaik ir saslimuši septiņi no slimnīcas pediatrijas profila speciālistiem, kuri nevar veikt savus darba pienākumus. Kā atzīmē slimnīca, no 14 gadu vecuma pusaudzi var aprūpēt pieaugušo ārsts ar pediatra attālinātu konsultatīvo pieslēgšanos.

Pašlaik Daugavpils reģionālajā slimnīcā ir pieejams tikai viens pediatrs, kurš nodrošina stacionāros esošo apmēram 30 bērnu ārstēšanu. Ņemot vērā situāciju, slimnīcas pārstāvji aicina bērnu vecākus būt saprotošiem un nevērsties SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" Neatliekamās medicīniskās palīdzības klīnikas Uzņemšanas nodaļā, bet pēc nepieciešamās palīdzības vērsties citos reģionālajos centros ar pediatrijas profilu.

Savukārt ierasto sezonālo saslimšanu gadījumā slimnīca mudina sākotnēji vērsties pie sava ģimenes ārsta vai saņemt konsultāciju, zvanot pa Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001, vai specializētajā bērnu poliklīnikā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Nauda ir, Abu Meri no slimnīcu vadītājiem sagaidot arī lielāku efektivitāti

Nākamajā gadā jaunais veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) no slimnīcu vadītājiem līdz ar lielāku finansējuma piešķīrumu sagaida arī lielāku efektivitāti.

Veselība Talsos sāk veikt ķirurģiskas operācijas ar unikālu mikroskopu (+VIDEO)

Jaunas iekārtas no Vācijas būtiski atvieglos Latvijas ārstu darbu.

Veselība Latvijas slimnīcas gatavojas ārkārtas situācijai, tām nepieciešami ģeneratori

Šobrīd pieejamās iekārtas ir novecojušas un pilnībā nespēj nodrošināt slimnīcām izvirzītos mērķus, ziņo Finanšu ministrija.

Sabiedrība Valdība saglabās valsts līdzdalību visās universitātes slimnīcās

Valdība šodien nolēma saglabāt valsts līdzdalību visās universitātes slimnīcās, lai nodrošinātu daudzveidīgu, augsta līmeņa valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību.