• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rehabilitācijas centrā Poga atklās gaitas un līdzsvara treniņa iekārtu

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 04:45, 19.12.2022


Lai bērniem nodrošinātu iespējami labāko un atbilstošāko terapiju, rehabilitācijas centrā "Poga" šodien plkst.11 tiks atklāta jauna, inovatīva gaitas un līdzsvara treniņa iekārta "RYSEN", pavēstīja "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne

Pēc viņas paustā, bērni, kuri nekad nav nostājušies uz savām kājām, ar "RYSEN" atbalstu spēj piecelties no ratiņkrēsla un sajust to, kā tas ir - staigāt. "RYSEN" sistēma ļauj attīstīt pareizu gaitu, nodrošinot ķermeņa svara atbalstu neierobežotai kustību brīvībai.

Līdz šim lietotās gaitas treniņa tehnoloģijas pārsvarā ir stacionāri gaitas roboti, kur gaita tiek trenēta, ejot uz vietas. Taču jaunā trīsdimensiju ķermeņa balsta iekares sistēma nodrošina gaitas un līdzsvara terapiju brīvā telpā - bērns mācās staigāt, ejot pa telpu uz priekšu, sāniem, pieliekties vai palēkties. "RYSEN" atbalsta dažādas aktivitātes, piemēram, piecelšanos un apsēšanos, līdzsvara treniņu, iešanu pāri šķēršļiem un brīvu staigāšanu.

Jaunā iekārta Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem ir uzņēmuma "Zabbix" un Latvijas ziedotāju dāvana. "RYSEN" iekārta un speciālistu apmācības izmaksā vairāk nekā 300 000 eiro. Paredzēts, ka iekārta dos iespēju vismaz 100 bērniem saņemt inovatīvu gaitas rehabilitāciju un veicināt gaitas apguvi.

Patlaban "RYSEN" gaitas veicināšanas iekārta centrā "Poga" esot vienīgā Latvijā un visā Ziemeļeiropā.

Iekārtas atklāšanas pasākums notiks rehabilitācijas centrā "Poga", tā laikā notiks arī paraugdemonstrējumi. Pasākumā piedalīsies centra speciālisti, ģimenes ar bērniem ar kustību traucējumiem un uzņēmuma "Zabbix" pārstāvji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.