Atklās Bērnu slimnīcas atjaunoto Dienas stacionāra ēku

Veselība
VS.LV 13:26, 09.12.2022 0

Nākamajā nedēļā tiks atklāta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas atjaunotā Dienas stacionāra ēka, informēja iestādē.

 

Atklāšana notiks 16.decembrī plkst.12 Rīgā, Vienības gatvē 45.

Kā vēstīts, Dienas stacionāra ēka ir viena no pirmajām, ar kurām aizsākās slimnīcas būvniecība 1895.gada 5.jūnijā pēc Reinholda Šmēlinga projekta, un ēkā bija izbūvētas tam laikam laikmetīgas tehnoloģijas - elektriskais apgaismojums, sienā iebūvēta vēdināšanas sistēma, centrālapkure.

Sākotnēji ēkā atradās iekšķīgo un ķirurģisko slimību nodaļa ar lielākām un mazākām daudzvietīgām palātām. Korpuss ir vairākkārt rekonstruēts, pārbūvējot sākotnēji ārstniecības nolūkiem paredzēto sauļošanās iekšpagalma terasi par papildu telpām, izbūvējot nepieciešamās inženiertehniskās sistēmas, gan vēlāk piebūvējot operāciju zāli, kur notiek Ausu, kakla, deguna, kā arī Acu klīnikas ārstu veiktās operācijas.

Patlaban Dienas stacionārs ir pirmais korpuss, kurš tiks realizēts atbilstoši jaunākajām tendencēm veselības aprūpes iestāžu attīstībā pasaulē - uz pacientu orientēta, draudzīga vide, vienlaikus nodrošinot gan epidemioloģisko nosacījumu, gan pacientu privātuma vajadzību ievērošanu.

Līdz šim Dienas stacionārā atradās 24 palātas un daudzās palātās vienlaikus ārstējās vairāki pacienti, taču paredzēts, ka atjaunotajā stacionārā pacientiem un viņu pavadošajām personām būs pieejamas 34 vienvietīgas un epidemioloģiski drošas palātas ar atbilstošu gaisa apmaiņu un mikroklimatu, vairākas mūsdienu prasībām atbilstošas procedūru un apskates telpas.

Tāpat, lai arī gaidīšanas laiks uz konkrēto procedūru tiktu pavadīts jēgpilni un novērstu domas par gaidāmās procedūras norisi, ir plānota plaša rotaļu telpa un labiekārtota publiskā telpa, kurā vecāki varēs pavadīt laiku ar bērnu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.