• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Starptautiskā konferencē Rīgā diskutēs par jaunumiem veselības aprūpes kvalitātes un uzraudzības īstenošanā Eiropā

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 05:59, 07.12.2022


Šodien Rīgā sākas 33. "EPSO" konference, kurā Eiropas un citu valstu nozares profesionāļi diskutēs par jaunumiem veselības aprūpes kvalitātes un uzraudzības īstenošanā Eiropā, informēja Veselības ministrijas (VM) Komunikācijas nodaļas preses sekretāre Barbara Ālīte.

"EPSO" apvieno veselības pakalpojumu un sociālās aprūpes uzraudzības un kontroles institūcijas Eiropas valstīs un sadarbojas ar veselības aprūpes kvalitāti uzraugošām institūcijām visā pasaulē. "EPSO" mērķis ir veicināt uzraudzības institūciju regulāru savstarpējo sadarbību, lai pētījumu, ideju un labās prakses apmaiņas ceļā turpinātu veselības un sociālās aprūpes kvalitātes uzlabojumu nepārtrauktību visā Eiropā.

Konferencē diskutēs par telemedicīnu un digitālo veselību. Kā skaidro VM, jauni attīstības soļi veselības un sociālās aprūpes uzraudzībā un digitālās veselības ieguvumi pacientam vienlaikus prasa inovatīvus risinājumus uzraudzības regulējumā, lai digitālā veselība būtu droša un kvalitatīva.

Konferencē spriedīs arī par slimību profilaksi, ko var regulēt ar sociālās un veselības aprūpes sfēras kvalitātes kontrolēm un auditiem. Tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kā uzraudzīt un kontrolēt profilaktisko medicīnu un īstenotos pasākumus, un kādas pieejas un metodes izmantot šajā jomā kopīgo mērķu sasniegšanā sabiedrības veselības labā.

Tāpat konferencē pārrunās iekšējo un ārējo regulatoru sadarbību - kā sadarboties veselības aprūpes un sociālo pakalpojumu sniedzējiem un to darbību uzraugošajām valsts institūcijām, kā arī inspekciju efektivitāti jeb to, kā veselības aprūpes kvalitātes uzraudzību padarīt efektīvāku visiem iesaistītajiem.

Konferencē piedalīsies arī veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), VM valsts sekretāre Indra Dreika, Veselības inspekcijas (VI) vadītāja Anita Slokenberga, kā arī kvalitātes un audita nodaļu pārstāvji no Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas un citām.

Konferencē uzstāsies un diskusijās piedalīsies eksperti no Igaunijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Īrijas, Singapūras un citām valstīm.

Konferences rīkotāji uzsver, ka veselības aprūpes kvalitāte un pacientu drošība ir kopīgs mērķis visiem - gan veselības aprūpes profesionāļiem, gan pacientiem, gan sabiedrībai kopumā. Papildus, attīstoties jaunām metodēm, kā, piemēram, telemedicīna, parādās jauni kvalitātes un drošības aspekti, kurus uzraudzībai un kontrolei ir nepieciešamas jaunas pieejas.

VI Latvijā nodrošina veselības aprūpes, sabiedrības veselības un farmaceitiskās darbības jomu regulējošo normatīvo aktu prasību ievērošanas un izpildes uzraudzību un kontroli. Tā ietvarā inspekcija kontrolē arī ārstniecības iestādes, medicīnisko ierīču lietošanu, veselības aprūpes kvalitāti, uztur ārstniecības iestāžu un ārstniecības personu reģistru un veic citas funkcijas.

Konference norisināsies līdz 9.decembrim Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.