Nepieciešams
Kārtainā mīkla
Cukurs
Pagatavošana
Atkausē mīklu. Uz tīra galda uzkaisa pūdercukuru, lai mīkla neliptu pie virsmas. Mīklu izrullē tā, lai veidojas taisnstūris. Jo mazāks taisnstūris, jo mazākas sanāks austiņas. Mīklu dāsni pārkaisa ar cukuru. Cukuram vieklītēm var uzspiest ar plaukstām, lai tas pielīp mīklai.
Pēc tam veido austiņu formu. Ar acumēru jānoskata vidus un no katras puses, sākot, protams, ar vienu, malas ierullē līdz vidum.
Garo desu, kas izveidojusies noliek uz sāna un ar mīklas rulli un spiež visā garumā.
Mīklas desu sagriež aptuveni 1 cm platās šķēlēs. Katru gabaliņu saspiež plaukstās, lai veidojas klasiskā austiņu forma. Cepeškrāsns pannai uzklāj cepamo papīru un austiņas izkārto uz pannas. Ja atvēlēsiet mīklai appūsties 15-20 minūtes noliekot pannu vēsā vietā, gardums sanāks labāks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180–200 grādu temperatūrai un austiņas liek cepties. Katra cepeškrāsns ir savādāka, ja jūsējā vienmērīgi apcep gan augšu, gan apakšu, tad austiņas cepam 20 minūtes. Ja tā nav, tad pēc 10 minūtēm austiņas apgriež otrādi. Cep, kamēr austiņas kļūst viegli brūnas un karamelizējas.
Pēdējais solis, izņemam austiņas no cepeškrāsns, ar visu cepampapīru noņemam un noliekam atdzesēties.
Mazliet pacietības un…
Labu apetīti!
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Pievienojiet komentāru
Anonīmi komentāri
Atbilēt
Anonīmi komentāri