• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kopš rudens sākuma bērnu vidū aktīvi cirkulē dažādi vīrusi

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 15:27, 02.12.2022


Patlaban Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) strādā augstas noslodzes režīmā, jo kopš rudens sākuma bērnu vidū intensīvi cirkulē dažādi vīrusi, sacīja slimnīcas virsārste Renāte Snipe.


Ilustratīvs foto.

Šī gada novembrī BKUS vienlaikus ārstējās divi līdz septiņi bērni, kuriem pamata diagnoze bija Covid-19 izraisīta saslimšana. Pēc Snipes paustā, smaga Covid-19 vīrusa izraisīta slimības gaita bērnu vecumā joprojām novērojama ļoti reti. Izņēmums bija nesen slimnīcā nonākušais zīdainis, kura veselības stāvokļa kraso pasliktināšanos, inficējoties ar Covid-19 vīrusu, pamatā noteica viņam jau iepriekš diagnosticētās hroniskās blakus slimības.

Neraugoties uz nelielo stacionārā esošo pacientu skaitu, kuri inficējušies ar Covid-19, BKUS strādā augstas noslodzes režīmā, jo kopš rudens sākuma bērnu vidū intensīvi cirkulē citi vīrusi. Īpaši daudz gadījumu, kad nepieciešama ārstēšanās slimnīcā, pēdējos mēnešos ir saistīti ar respiratori sincitiālo vīrusu (RSV), kā arī to, ka sabiedrībā raksturīgs tā dēvētais "imūnais parāds", kuru radījusi bērnu un pieaugušo izolētība no pārējiem pandēmijas ierobežojumu laikā, sacīja Snipe.

Viņa norādīja, ka līdzīga situācija šobrīd ir gan daudzās Eiropas valstīs, gan ASV. Bērnu slimnīcas ir pārpildītas, jo bērni smagi slimo ar dažādiem iepriekš zināmiem vīrusiem, kas izraisa elpceļu simptomus.

Lai situācija vēl vairāk nesaasinātos, BKUS aicina vecākus ar pirmsskolas vecumā bērniem ierobežot publisko vietu un pasākumu apmeklēšanu, īpaši, ja ģimenē ir arī zīdainis. Visiem ir svarīgi rūpīgi mazgāt rokas, palikt mājās, ja ir parādījušās jebkādas saslimšanas pazīmes, lai neinficētu citus.

Savukārt, ja parādījušies saslimšanas simptomi, vajadzētu konsultēties ar ģimenes ārstu vai pieteikties BKUS pediatra konsultācijai attālināti. Tāpat BKUS aicina pārskatīt mājas aptieciņu, vai tajā ir nepieciešamie medikamenti ar atbilstošiem derīguma termiņiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Pavasara aktivitāte dārzā: ko iesaka ārsti (+VIDEO)

Uzsākot darboties pārāk strauji, pastāv liels risks, ka spēks tiks nepareizi aprēķināts.

Veselība Tuberkulozes gadījumu skaits atgriezies pirmspandēmijas līmenī

Gadījumu skaits, kad iedzīvotājiem tiek konstatēta tuberkuloze, ir atgriezies pirmspandēmijas līmenī, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica stacionāra "TPSC" Tuberkulozes un plaušu slimību nodaļas vadītāja Līga Kukša.

Veselība Vai vēnu operācija ir pareizais risinājums?

Vēnu varikoze ir plaši izplatīta saslimšana un ļoti aktuāla problēma. Varikoze jeb paplašinātas vēnas ir visbiežāk sastopamā vēnu slimība.

Veselība Mazais, ej gulēt: kas vainas bērna miegā (+VIDEO)

Biežākās sūdzības ir grūtības iemigt un miegainība.

Lasiet arī

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Ekonomika Lietuvas uzņēmums prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus

Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs "Sirin Development" prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus, kas radīti, atceļot 22 zemesgabalu pie lidostas izsoli, pavēstīja "Sirin Development" valdes loceklis Laurīns Kuzavs.

Ekonomika Valsts rīko izsoli namīpašumam Vecrīgā. Cik tas maksā?

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkos izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2.

Ekonomika KEM atbalstīja elektromobiļu dienas Latvijā (+VIDEO)

Pieaug modeļu daudzveidība cenu kategorijā ap 20 000 – 25 000 eiro.