Vidzemes slimnīcā no nākamās pirmdienas noteikta karantīna

Veselība
VS.LV 10:22, 23.09.2022 0

Lai nodrošinātu Covid-19 un citu augšējo elpceļu infekciju izplatības ierobežošanu un ņemot vērā infekciozo pacientu pieaugumu, Vidzemes slimnīcā no nākamās pirmdienas, 26. septembra, noteikta karantīna un ierobežota pacientu apmeklēšana palātās, aģentūru LETA informēja Vidzemes slimnīcas pārstāve Benita Brila.

 
Foto: delfi.lt

Pacientus drīkstēs apmeklēt tuvinieki tikai ar ārstējošā ārsta atļauju, ja pacienta veselības stāvoklis ir vērtējams kā ļoti smags. Pacienta apmeklējums atļauts vienā reizē vienai personai, uzturoties pie pacienta ne ilgāk par 15 minūtēm, lietojot FFP2, FFP3 respiratoru vai ķirurģisko sejas masku.

Tuvinieki tiek aicināti ar pacientiem sazināties attālināti, izmantojot mobilos tālruņus. Pirmās nepieciešamības paciņas ar brillēm, personīgās higiēnas piederumiem, ārsta izrakstītiem medikamentiem, mobilo tālruni un lādētāju, ēdienu un dzērienu neatvērtos iepakojumos nodošanai pacientam atstājami poliklīnikas reģistratūras garderobē, darba dienās no plkst.7.30 līdz 18, pārējā laikā - Neatliekamās medicīnas punktā un pacientu uzņemšanas nodaļā, norādot pacienta vārdu un uzvārdu un nodaļu, kurā pacients ārstējas.

Kā norāda Brila, patlaban Vidzemes slimnīcā ārstējas 26 Covid-19 pacienti. Pusei no viņiem Covid-19 ir pamatdiagnoze.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība SPKC sniedz padomus talkas dalībniekiem (+VIDEO)

Lai āra darbs sagādātu prieku, jums jāievēro vienkārši noteikumi.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.