• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Inhalatori bērniem

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 07:35, 04.11.2021


Inhalatori bērniem parasti tiek izgatavoti īpaši, ņemot vērā, ka bērns var baidīties no procedūrām, vai arī viņiem vienkārši var nepatikt veikt šīs procedūras, ražotāji piedāvā inhalatorus, kas izskatās kā dzīvnieciņi, rotaļlietas.



Ja bērns bieži slimo, ir vērts pievērst uzmanību ultraskaņas inhalatoriem. Tie ir būtiski mazāk trokšņaini, kompaktāki, ar tiem ir vienkāršāks pats inhalāciju veikšanas process, un bez visādām problēmām var to lietot samērā bieži saaukstēšanās ārstēšanas procesā.

Un tomēr jāatceras, ka ir zāļu sastāvā tādas vielas, kuru ārstnieciskais efekts pazūd ultraskaņas ietekmē un inhalāciju veikšanas process tad var nedot 100% garantijas, ka zāles nokļūst organismā.

Ja bērnam ir problēmas ar bronhītu, iesakām pievērst uzmanību kompresoru inhalatoriem. Tvaika inhalatori, savukārt, sausē kaklu inhalāciju veikšanas procesā, un mazuļiem, kas tiek ēdināti ar krūti, tādas inhalācijas var nederēt. Tvaika inhalatori, visdrīzāk, bērnam sagādās vairāk neērtību, nekā labuma.

Pavisam maziem bērniem pieejami ir inhalatori, kas procedūras ļauj veikt ne tikai sēdus, bet arī guļus, pateicoties speciālai maskai. Tāda procedūra mazuļiem var ilgt no 5 līdz 10 minūtēm, bet procedūru ieteikt veikt var tikai ārsts.

Ir daudz informācijas par to, kad veikt inhalācijas, kā izvēlēties inhalatorus un procedūru preparātus. Bērna veselība ir ļoti individuāls jautājums, tāpēc ar citu viedokli riskēt tomēr nevajadzētu.

Vienmēr ir jāieklausās speciālista viedoklī, tāpēc uzrunājiet vispirms sava bērna ārstu, kam uzticaties visvairāk.

Vairums mūsdienīgie inhalatori ir ar maskām gan pieaugušajiem gan bērniem. Bet tā kā bērnam var nepatikt medicīniskās iekārtas, var iegādāties tieši bērnam savu inhalatoru tīģera, pelītes vai kaķa formā, un lietot to varat arī paši, tikai ar pieaugušā masku. Izvēloties inhalatoru ir jābūt noteiktam mērķim. Protams, mūsdienīgi inhalatori ir universāli, bet to ērtības tomēr atšķiras.

Noteikti jāatceras, kādas zāles būtu jācenšas lietot organismā ar inhalatora palīdzību. Piemēram, ultraskaņas inhalators paredz arī antibiotiku, minerālūdens un daudzu citu zāļu ievadi. Bet tvaika inhalators silda organismu labvēlīgi ietekmējot to ar zāļu novārījumu palīdzību.

Reklāma.


Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Veselība Ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē VM priekšlikumus

Abas ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē Veselības ministrijas (VM) priekšlikumus primārās veselības aprūpes stiprināšanai, kas iekļauti saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā.

Lasiet arī

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.