Liepājā sākta zobu labošana bērniem pilnā narkozē par valsts naudu

Veselība
LETA 17:49, 12.04.2021 0

Liepājas Reģionālās slimnīcas Zobārstniecības poliklīnika Kārļa Zāles laukumā 2 šomēnes sākusi piedāvāt jaunu valsts apmaksātu pakalpojumu - zobu labošanu bērniem vispārējā anestēzijā jeb narkozē, informēja Liepājas Reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

 
Foto: LETA

Pilnā narkozē zobi par valsts naudu tiek laboti pavisam maziem bērniem, bērniem un jauniešiem ar invaliditāti, kā arī tiem bērniem, kuriem ir paniskas bailes no zobārsta. Zobu labošana vispārējā anestēzijā parasti notiek apmēram pusotru stundu. Kamēr anesteziologs nepārtraukti novēro pacientu, ārste ar asistenti veic zobu labošanu.

Zobārstniecības poliklīnikas bērnu zobārste Airisa Zīdere norāda, ka vispārējā anestēzija tiek izmantota tikai nopietnos gadījumos un tad, kad vienlaikus jāsalabo vairāki zobi, bet bērns nav gatavs ilgstoši sēdēt krēslā un sadarboties ar zobārstu.

Kā ieguvumu ārste min to, ka vienā tikšanās reizē mazajam var salabot visus zobus un, ja nepieciešams, arī kādu izraut. Ļoti būtiski, ka bērnam nepaliek emocionāla trauma - bailes no zobārsta. Turklāt ir pacienti - bērni invalīdi, kuru ārstēšana ne vienmēr ir iespējama zobārstniecības pacienta krēslā, norāda ārste.

Lai izvairītos no tik apjomīgām manipulācijām maziem bērniem, ļoti svarīgi ir pievērst uzmanību rūpīgai zobu tīrīšanai ikdienā, regulāram higiēnista apmeklējumam, ko reizi gadā bērnam apmaksā valsts, kā arī stingri jāierobežo saldumu un saldo dzērienu lietošana.

Mediķe atzīst, ka bērniem uz valsts apmaksātajiem zobārstniecības pakalpojumiem rinda aizvien ir gara, taču uz zobu higiēnu rindā jāgaida tikai viena līdz divas nedēļas, tāpēc zobārsti aicina vecākus izmantot iespēju jau profilaktiski rūpēties par bērnu zobu veselību un saņemt valsts apmaksāto zobu higiēnu bērniem katru gadu. Savukārt 7, 11 un 12 gadu vecumā valsts apmaksāto zobu higiēnu var veikt divas reizes gadā.

Pieteikties zobārsta konsultācijai un zobu ārstēšanai var personīgi Zobārstniecības poliklīnikā, Kārļa Zāles laukumā 2, zvanot pa tālruni 63 427 542 vai rakstot uz e-pasta adresi "lzp@liepajasslimnica.lv". Visi pacienti, kuri vēlas pierakstīties uz plānveida ārstēšanu vai konsultāciju pie zobārsta, tiek reģistrēti gaidīšanas rindā.

Reģistrējoties konkrēta apmeklējuma diena un laiks netiek dots, pacienti tiek pieņemti rindas kārtībā. Pienākot pacienta kārtai, tiks saņemts zvans no reģistratūras tālruņa numura 63 427 542, lai vienotos par ērtāko apmeklējuma dienu un laiku.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Lasiet arī

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sports PSG futbolisti nodrošina Francijas čempiontitulu

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) futbolisti svētdien pēc tuvākās sekotājas "Monaco" zaudējuma 31.kārtas spēlē nodrošināja Francijas čempiontitulu trešo sezonu pēc kārtas.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".