Trīs slimnīcās ir ierobežota neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana

Veselība
LETA 18:09, 23.02.2021 0

Kopumā trīs slimnīcās - Kuldīgas slimnīcā, Krāslavas slimnīcā un Ogres rajona slimnīcā - ir traucēta vai ierobežota neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana, liecina uz valdības sēdi sagatavotā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) prezentācija.

 
Foto: LETA

Kuldīgas slimnīcā no 9.februāra netiek nodrošināti endoskopijas izmeklējumi, Krāslavas slimnīcā no 12.februāra netiek uzņemti internā profila pacienti, savukārt Ogres rajona slimnīcā no 21.februāra netiek uzņemti terapeitiskā un neiroloģiskā profila pacienti.

Patlaban no visiem 17 stacionāriem, kas sniedz palīdzību Covid-19 pacientiem, kopējais aizņemto gultu skaits šobrīd ir 60% no visām pārprofilētajām. Visaugstākais - 92% - tas ir SIA "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība" Balvu slimnīcā, 84% - Vidzemes slimnīcā, 80% - SIA "Ludzas medicīnas centrs", 79% - SIA "Jūrmalas slimnīca".

Pēc NMPD Katastrofu medicīnas centra vadītājas Ditas Heibergas paustā, patlaban statistiski uz katriem pieciem stacionētajiem pacientiem - viens ir Covid-19 pacients, bet četri ir parastie pacienti. Savukārt intensīvās terapijas gultasvietās šis īpatsvars ir viens Covid-19 pacients pret diviem parastajiem pacientiem.

Kopš pagājušās nedēļas par 6% sarucis Covid-19 gultasvietu skaits - šis skaits ir samazināts Liepājas un Ventspils reģionālajās slimnīcām. Tomēr ar šīm ārstniecības iestādēm pastāv vienošanās, ka šīs gultas nepieciešamības gadījumā tiks pārprofilētas atpakaļ, piebilda Heiberga.

"Mēs redzam, ka pieaug Covid-19 pārslimojušo pacientu skaits, kuri Covid-19 komplikāciju dēļ atgriežas stacionāros," sacīja Heiberga, piebilstot, ka viņiem ir vajadzīgas terapijas gultasvietas, kas patlaban esot visgrūtāk nodrošināmās.

Jau ziņots, ka jau vairākas nedēļas pēc kārtas Latvijā turpina sarukt stacionēto Covid-19 pacientu skaits.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība SPKC sniedz padomus talkas dalībniekiem (+VIDEO)

Lai āra darbs sagādātu prieku, jums jāievēro vienkārši noteikumi.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Lasiet arī

Ekonomika Lufthansa Cargo veiks regulārus kravas lidojumus uz Rīgu

Vācijas aviokravu pārvadātājs "Lufthansa Cargo" ir sācis regulārus kravu lidojumus uz Rīgas lidostu, kas līdz ar to kļūst par pirmo Baltijas lidostu, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu.

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.