Latvijas futbola izlase FIFA rangā saglabā 137.vietu

Sports / futbols
LETA 11:42, 24.10.2024 0

Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā saglabājusi 137.pozīciju.

 
Foto: twitter

Kopš iepriekšējā ranga publicēšanas septembrī Latvijas futbolisti aizvadīja divas spēles UEFA Nāciju līgas C divīzijā, kur ar 0:3 savā laukumā zaudēja Ziemeļmaķedonijai un izbraukumā spēlēja neizšķirti 1:1 ar Fēru salu valstsvienību.

Vēl C divīzijas ceturtajā grupā spēlē arī Armēnija, ar kuru Latvijas izlase tiksies 17.novembrī.

Ziemeļmaķedonijas izlase FIFA rangā pakāpusies par trīs pozīcijām uz 69.vietu, Armēnijas valstsvienība atkāpusies par trīs vietām, ieņemot 99.pozīciju, bet Fēru salas ir par divām vietām augstāk un atrodas 138.pozīcijā.

Igaunijas izlase ir zaudējusi divas vietas un ieņem 124.pozīciju, kamēr Lietuvas valstsvienība arī ir atkāpusies par divām vietām un ieņem 141.pozīciju.

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) valstu vērtējumā Latvija ir 47., apsteidzot Fēru salas, Lietuvu, Moldovu, Maltu, Andoru, Gibraltāru, Lihtenšteinu un Sanmarīno.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegta 2009.gadā. Savukārt antirekords ir 148.pozīcija 2017.gadā.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas pirmajā sešiniekā un līdere joprojām ir Pasaules kausa ieguvēja Argentīna, kurai seko Francija, Eiropas čempione Spānija un tās pretiniece Eiropas meistarsacīkšu finālā Anglija. Piektā rangā ir Brazīlija, bet sestā - Beļģija. Portugāle pakāpusies par vienu vietu uz septīto pozīciju, Nīderlande zaudējusi vienu vietu un ir astotā, no desmitās uz devīto vietu pakāpusies Itālija, bet labāko desmitnieku noslēdz "Copa America" fināliste Kolumbija.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Vai Olimpiskais sporta centrs tiks slēgts?

Rīgas dome vilcinās atrisināt situāciju ar nomas maksas sadārdzinājumu Olimpiskajam sporta centram, tā uzskata Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Sports Vasiļjevs izcīna piekto vietu sezonas pirmajās «Grand Prix» sacensībās (+VIDEO)

Latvijas sportists Deniss Vasiļjevs svētdien ASV izcīnīja piekto vietu Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) daiļslidošanas "Grand Prix" sacensības "Skate America".

Sports Vilcāns pēc punktiem zaudē pirmā desmitnieka bokserim Jardam (VIDEO)

Latvijas bokseris Ralfs Vilcāns sestdien Londonā pēc punktiem zaudēja britam Entonijam Jardam, kurš pussmagajā svarā ir pasaules pirmā desmitnieka bokseris.

Sports Deniss Vasiļjevs piektais pēc Grand Prix īsās programmas (VIDEO)

Latvijas sportists Deniss Vasiļjevs sestdien ASV Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) daiļslidošanas "Grand Prix" sacensības "Skate America" uzrādīja piekto rezultātu īsajā programmā, savukārt Sofja Stepčenko savā debijā šāda līmeņa mačos ierindojās 12.pozīcijā summā.

Lasiet arī

Sports Jaunais futbola izlases treneris: «Man, protams, ir ideja, kā varētu spēlēt»

Latvijas vīriešu futbola izlasei jāspēlē saviem līdzjutējiem, sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) teica jaunais Latvijas valstsvienības galvenais treneris Paolo Nikolato.

Sports Aizliegs Latvijas izlasēm spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlasēm

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien atbalstīja Sporta apakškomisijas vadītāja Dāvja Mārtiņa Daugavieša (JV) priekšlikumu, kas paredz Latvijas izlasēm aizliegt spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlasēm, ja tās piedalās sacensībās zem sava karoga vai neitrālā statusā.

Sports Latvijas futbolisti Eiropas čempionāta atlases turnīra mačā zaudē Horvātijai

Latvijas vīriešu futbola izlase sestdien savā laukumā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē zaudēja Horvātijai. Latvija piekāpās ar 0:2 (0:2).

Sports Samoilovs un Vientiess pirmo reizi saņem izsaukumu uz Latvijas futbola izlasi

Pussargi Bogdans Samoilovs un Oskars Vientiess (attēlā) pirmo reizi karjerā saņēmuši izsaukumu uz Latvijas vīriešu futbola izlasi.