• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas hokejisti Rīgā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru sāk ar panākumu

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 22:38, 29.08.2024


Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Milānas un Kortīnas 2026.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē ar rezultātu 4:2 (2:1, 2:1, 0:0) pārspēja Slovēniju.


Foto: LETA

Latvijas labā vārtus guva Uvis Balinskis, Rūdolfs Balcers, Mārtiņš Dzierkals un Rodrigo Ābols.

Latvieši tika pie vairākuma jau mazāk kā pēc minūtes, kad Latvijas aizsardzības zonā Kristiānu Rubīnu klupināja viens no slovēņu spēlētājiem. Vairākumā Rodrigo Ābols piespēlēja Kasparam Daugaviņam, kurš tālāk ripu nogādāja Balinskim, un aizsargs bez šaubīšanās meta to pa slovēņu vārtiem, panākot 1:0 Latvijas labā.

Slovēnija pēc ielaistajiem vārtiem ātri vien atbildēja ar precīzu metienu, kad pēc pārtvertas latviešu piespēles ar spēcīgu metienu Kristeru Gudļevski pārspēja Roks Tičars un izlīdzināja rezultātu.

Perioda izskaņā latvieši tika pie vēl diviem vairākumiem, no kuriem otro izdevās noslēgt rezultatīvi un atgūt vienu vārtu pārsvaru. Pēc cīņas Slovēnijas vārtu priekšā Balcers bija pirmais pie ripas un viegli ieslidināja to teju tukšos vārtos.

Savukārt otrās trešdaļas sākumā pēc Oskara Batņas cīņas aiz pretinieku vārtiem pie ripas tika Dzierkals, kurš no iemetiena apļa raidīja to Slovēnijas vārtos un dubultoja Latvijas pārsvaru.

Nedaudz vairāk kā astoņas minūtes līdz otrā perioda beigām Latvija palika mazākumā pēc Oskara Cibuļska nopelnītā divu minūšu noraidījuma par klupināšanu. Mazākumā Latvijas hokejisti veiksmīgi aizsargājās, tomēr neilgi pēc tā beigām Slovēnijas deficītu līdz vienam precīzam metienam samazināja Luka Mavers.

Arī otrās trešdaļas beigās latvieši tika pie vairākuma, kuru jau pēc piecām sekundēm ar precīzu metienu noslēdza Ābols, un Latvija atguva divu vārtu pārsvaru.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā Latvijas hokejisti tika pie diviem vairākumiem, kuru laikā neizdevās nogādāt ripu Slovēnijas vārtos. Turpinājumā divu minūšu noraidījumu nopelnīja Jānis Jaks, bet Latvijas hokejisti mazākumā vēlreiz spēja nosargāt savus vārtus.

Mača izskaņā vēl abu komandu hokejisti paspēja sarīkot nelielu kautiņu Latvijas aizsardzības zonā, kā rezultātā latvieši vēl pamatlaika noslēgumā tika pie vairākuma, taču rezultāts vairs nemainījās.

Jau ziņots, ka kvalifikācijas turnīrs Rīgā ceturtdien sākās ar Francijas hokejistu uzvaru pār Ukrainu ar 7:2.

Latvijas izlase par ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco 30.augustā cīnīsies ar Ukrainu un 1.septembrī - ar Franciju.

Ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm izcīnīs tikai kvalifikācijas uzvarētāja.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Sports Parīzē noslēgtas paralimpiskās spēles

Svētdien "Stade de France" stadionā tika noslēgtas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.

Lasiet arī

Sports OHL nākamajā sezonā spēlēs četras Latvijas komandas

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) 2024./2025.gada sezonā spēlēs četras Latvijas komandas, divas Lietuvas vienības un viens klubs no Igaunijas, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Sports Olimpisko spēļu kvalifikācijā Latvijai palīdzēs NHL komandu pārstāvji

Latvijas vīriešu hokeja izlasei Milānas un Kortīnas d'Ampeco olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā varēs palīdzēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības pārstāvošie Latvijas hokejisti, sarunā ar portālu hokejazinas.com atklāja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Girgensons paraksta trīs gadu līgumu ar «Lightning»

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons parakstījis trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas "Lightning", paziņoja klubs.

Sports «Panthers» ar Balinski kļūst par Stenlija kausa ieguvējiem

Floridas "Panthers" komanda bez latviešu aizsarga Uvja Jāņa Balinska pieteikumā pirmdien triumfēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā.