• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas volejbolistiem pirmā uzvara Eiropas U-20 čempionātā (VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 15:47, 28.08.2024


Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlase trešdien Serbijā otrajā Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē svinēja pirmo uzvaru.



Latvija ar 3-0 (25:20, 25:19, 25:22) pieveica Somiju.

Latvijas izlasē 12 punktus guva Armands Rokjāns, 11 - Kristers Landzāns un desmit - Gustavs Auziņš.

Pretiniekiem ar 15 gūtiem punktiem izcēlās Viljams Grofjē.

Pirmajā spēļu dienā otrdien Latvija ar 1-3 (25:22, 16:25, 18:25, 16:25) zaudēja Serbijai, bet Somija ar 3-1 (27:25, 25:16, 16:25, 25:21) pārspēja Austriju.

Mārča Obrumana vadībā 18 kandidāti treniņus sāka 22.jūlijā.

Komandai nevar palīdzēt pludmales volejbola sacensībās iesaistītie Kristiāns Fokerots, Matīss Šalkovskis un Kārlis Jaundžeikars, bet no U-20 izlases uz pieaugušo valstsvienību un atpakaļ ceļoja Armands Rokjāns, kurš vēl svētdien devās laukumā Latvijas pieaugušo izlases uzvarā mačā ar Slovākiju.

Augusta sākumā Latvijas volejbolisti devās uz Itāliju, kur tika aizvadītas vairākas pārbaudes spēles ar vienaudžiem no Itālijas.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Grieķijā un Serbijā notiks līdz 7.septembrim.

Latvijas U-20 izlase grupas turnīrā ceturtdien spēlēs ar Turciju, sestdien - ar Poliju, svētdien - ar Austriju, 3.septembrī - ar Ukrainu un 4.septembrī - ar Franciju. Komandas izspēlēs riņķa turnīru, divām labākajām iekļūstot pusfinālā.

Otra grupa, kurā tiekas Bulgārija, Čehija, Grieķija, Itālija, Izraēla, Skotija, Slovēnija un Spānija, spēlē Grieķijas pilsētā Artā, bet izšķirīgās cīņas notiks Vrnjačka Banjā.

Sešas labākās Eiropas čempionāta komandas nodrošinās vietu pasaules meistarsacīkstēs.

Mārcim Obrumanam izlasē palīdz Ģirts Mārtiņsons un statistiķis Aivis Kokins.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā Polijā, kas vienlaicīgi bija arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāts, Latvijas juniori ieņēma trešo vietu, bet otrajā kārtā Daugavpilī uzvarēja Slovākiju, Horvātiju un Vāciju, iekļūstot Eiropas čempionāta finālturnīrā.