• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pirms pēdējās dienas olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā vadībā atrodas Ķīna

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 08:26, 11.08.2024


Pirms Parīzes olimpisko spēļu pēdējās dienas sacensībām medaļu vērtējuma līderpozīcijā atgriezusies Ķīna.



Ķīnieši sestdien izcīnīja sešas zelta godalgas un tagad viņu kontā ir 39 augstākā kaluma medaļas, kā arī 27 sudraba un 24 bronzas medaļas.

Pirmspēdējā olimpisko spēļu dienā ķīnieši apsteidza ASV, kuru rēķinā pagaidām ir 38 zelta medaļas un pa 42 sudraba un bronzas godalgām.

Trešo pozīciju ar 18 zelta, 18 sudraba un 14 bronzas godalgām saglabā Austrālija, bet ceturto vietu ar ieņem Japāna, kurai arī ir 18 zelti, tomēr mazāk sudraba (14) un bronzas (12) medaļas.

Piektā kopvērtējumā ir mājiniece Francija, kurai ir 16 zelta medaļas, 24 sudrabi un 22 bronzas, bet labāko sešinieku noslēdz Lielbritānija ar 14 zeltiem, 22 sudrabiem un 27 bronzām.

Visvairāk medaļu - 122 - izcīnījuši ASV sportisti, Ķīnai ir 90 godalgas, Lielbritānijai ir 63 medaļas, bet mājiniekiem francūžiem - 62.

Vismaz vienu medaļu izcīnījuši 89 valstu pārstāvji, kā arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) bēgļu komanda, bet no Baltijas valstīm pie godalgām tikusi vien Lietuva, kuras kontā ir divi sudrabi un divas bronzas.

Olimpiskās spēles Parīzē, kuras no 26.jūlija norisinājās ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju, noslēgsies šodien. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Sports Parīzē noslēgtas paralimpiskās spēles

Svētdien "Stade de France" stadionā tika noslēgtas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.

Lasiet arī

Pasaule ASV brīdina par Ķīnas un Krievijas sadarbību Arktikā

ASV Aizsardzības ministrija pirmdien brīdināja par pieaugošo Krievijas un Ķīnas sadarbību Arktikā, klimata pārmaiņām paverot reģionu lielākai konkurencei attiecībā uz jūras ceļiem un resursiem.

Pasaule Ķīna pārmet NATO apmelojumus un uzbrukumus

Ķīna otrdien asi kritizējusi NATO pēc ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga izteikumiem, ka Pekina atbalsta Krieviju karā Ukrainā.

Pasaule Taivānas tuvumā fiksētas 36 Ķīnas kara lidmašīnas

Taivānas Aizsardzības ministrija piektdien paziņojusi, ka pēdējo 24 stundu laikā salas apkārtnē fiksējusi 36 Ķīnas kara lidmašīnas.

Pasaule Ķīnas prezidents apmeklēs Kazahstānu un Tadžikistānu

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins piedalīsies līderu sanāksmē un no otrdienas dosies valsts vizītē uz Kazahstānu un Tadžikistānu, svētdien paziņoja Ķīnas Ārlietu ministrija.