• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Andruškevičs: Suharevs juta plecā problēmu jau pirms pirmā mēģinājuma

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 09:56, 09.08.2024


Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs Parīzes olimpiskajās spēlēs juta problēmas labajā plecā jau pirms pirmā mēģinājuma, sarunā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) teica Suhareva treneris Eduards Andruškevičs.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka Suharevs Parīzes olimpiskajās spēlēs svara kategorijā līdz 73 kilogramiem raušanā nepacēla sākuma svaru un pēc otrā mēģinājuma no sacensību turpināšanas atteicās, sacensības beidzot bez rezultāta.

"Ritvars visu iesildīšanās periodu cēla normāli, mazie svari sākās ar 135 kilogramiem. Tos ņēma iesildīšanās laikā, ja juta plecu. Kad pacēlām nedaudz vairāk svaru pirms pirmā mēģinājuma, viņam vispār nesanāca un teica, ka jau tad plecā juta problēmu," teica treneris.

"Kad mēģināja 147 kilogramus, it kā bija labi, bet kaut kā nepabeidza kustību. Nedaudz bija kaut kas ar plecu un viņš to kustību amortizēja, tāpēc neieskaitīja. Bija pacelts, bet rokas nedaudz atslābināja," turpināja treneris.

Viņš atklāja, ka Suharevam otrajā mēģinājumā bijis grūti noturēt svaru plecos, tāpēc tika nolemts uz trešo mēģinājumu pacelt svaru, lai iegūtu papildu laiku.

"Nolēmām uz trešo mēģinājumu mainīt svaru, lai pa to laiku nedaudz pamainītu iesildīšanos. Viņš izrāva 100 kilogramus, bet 120 bija jau grūti noturēt. Ritvars pateica, ka plecam ir viss un nevar noturēt, ka nekas nesanāks, plecs slikti jūtas. Domāju, ka tagad, kad atbrauks atpakaļ uz Latviju, vajadzēs pārbaudīt plecu magnētiskajā rezonansē. Varbūt kaut kas ir noticis," skaidroja treneris.

Andruškevičs izcēla, ka gadījumā, ja Suharevam izdotos raušanā un grūšanā tikt galā ar svaru, ko viņš ierasti spēj pacelt, tad Latvijas svarcēlājam varētu izdoties iekļūt labāko četriniekā.

Pirms trim gadiem Tokijā Suharevs finišēja sestais svara kategorijā līdz 81 kilogramam.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Sports Parīzē noslēgtas paralimpiskās spēles

Svētdien "Stade de France" stadionā tika noslēgtas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.

Lasiet arī

Sports Šodien tiks slēgtas Parīzes olimpiskās spēles

Šodien tiks slēgtas Parīzes Vasaras olimpiskās spēles. Noslēguma ceremonija Parīzes stadionā "Stade de France" sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijai (LTV).

Sports Pirms pēdējās dienas olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā vadībā atrodas Ķīna

Pirms Parīzes olimpisko spēļu pēdējās dienas sacensībām medaļu vērtējuma līderpozīcijā atgriezusies Ķīna.

Sports Švecovam Parīzē 17.vieta modernās pieccīņas sacensībās

Latvijas sportists Pāvels Švecovs sestdien Parīzes olimpisko spēļu modernās pieccīņas sacensībās ieņēma 17.vietu.

Sports Graudiņa un Samoilova par piekto vietu olimpiādē varētu saņemt līdz 27 660 eiro

Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova par izcīnīto piekto vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs pludmales volejbolā varētu saņemt kopumā līdz 27 660 eiro, informē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).