Parīzes pilsētas galva deviņas dienas pirms olimpisko spēļu sākuma peldas Sēnā

Sports
LETA 17:42, 17.07.2024 0

Parīzes pilsētas galva Anna Idalgo trešdien peldējās Sēnas upē, lai uzsvērtu, ka ūdens pusotru nedēļu pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm ir pietiekami tīrs, lai tajā varētu peldēt sportisti.

 

Ar hidrotērpu un aizsargbrillēm Idalgo netālu no rātsnama devās upē kopā ar vairākiem citiem peldētājiem, tai skaitā olimpisko spēļu organizācijas komitejas vadītāju Tonī Estangē.

Idalgo pēc peldēšanās teica, ka upe ir "brīnišķīga", vēlāk savā "Instagram" kontā piebilsto: "Peldēšana Sēnā. Daži par to sapņoja, daži nedomāja, kas tas notiks, un mēs to izdarījām."

"Pēc 100 gadu pārtraukuma sportisti atkal sacentīsies Parīzē. Publiska peldēšanās Sēnā būs pieejama nākamajā vasarā," solīja Idalgo.

Sākotnēji Idalgo savu akciju bija plānojusi jūnijā, bet pirmstermiņa vēlēšanas un joprojām ne pārāk tīrais ūdens kombinācijā ar stiprām lietusgāzēm un auksto laiku to neļāva.

Pēdējā laika ikdienas ūdens piesārņojuma pārbaudes ļauj uzskatīt peldēšanu Sēnā par drošu, un sporta ministre Amēlija Udea-Kastera bija pirmā, kura pagājušajā nedēļā peldējās Sēnā.

Parīzes spēļu organizatori jau sen ir plānojuši garo peldēšanas distanci atklātā ūdenī un triatlona sacensību peldēšanas daļu rīkot Sēnā, pēdējos gados ieguldot aptuveni 1,4 miljardus eiro, lai padarītu Sēnu tīrāku.

Tomēr daži, piemēram, vācu peldēšanas treneris Bernds Berkhāns, joprojām ir skeptiski par straumes ātrumu, ņemot vērā, ka peldētājiem būs jāpeld abos virzienos.

Upei būs liela nozīme arī 26.jūlija spēļu atklāšanas ceremonijā, kurā plānots valstu sportistu brauciens.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Sports Parīzē noslēgtas paralimpiskās spēles

Svētdien "Stade de France" stadionā tika noslēgtas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.

Lasiet arī

Sports Šodien tiks slēgtas Parīzes olimpiskās spēles

Šodien tiks slēgtas Parīzes Vasaras olimpiskās spēles. Noslēguma ceremonija Parīzes stadionā "Stade de France" sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijai (LTV).

Sports Pirms pēdējās dienas olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā vadībā atrodas Ķīna

Pirms Parīzes olimpisko spēļu pēdējās dienas sacensībām medaļu vērtējuma līderpozīcijā atgriezusies Ķīna.

Sports Švecovam Parīzē 17.vieta modernās pieccīņas sacensībās

Latvijas sportists Pāvels Švecovs sestdien Parīzes olimpisko spēļu modernās pieccīņas sacensībās ieņēma 17.vietu.

Sports Andruškevičs: Suharevs juta plecā problēmu jau pirms pirmā mēģinājuma

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs Parīzes olimpiskajās spēlēs juta problēmas labajā plecā jau pirms pirmā mēģinājuma, sarunā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) teica Suhareva treneris Eduards Andruškevičs.