• Anrijs,
  • Arkādijs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas basketbolisti piekāpās Filipīnām

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 21:18, 03.07.2024


Latvijas vīriešu basketbola izlase trešdien Rīgā par spīti zaudējumam Filipīnām Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā nodrošināja vietu pusfinālā.


Foto: LETA

Latvija piekāpās Filipīnām ar 80:89 (16:32, 22:22, 18:23, 24:12) un iekļuva turnīra pusfinālā. Latvijas vieta grupā kļūs zināma ceturtdien pēc Gruzijas un Filipīnu spēles.

Maču ar 8:0 vadību pēc Džastina Braunlija tālmetiena sāka Filipīnas, latviešiem pirmos punktus gūstot ar diviem precīziem Kristera Zorika soda metieniem.

Pēc 5:0 izrāviena viesi panāca desmit punktu pārsvaru - 19:9. Ar Jāņa Strēlnieka trīspunktu metienu Latvija pietuvojās līdz 16:21, taču ceturtdaļu ar 11:0 izrāvienu pabeidza filipīnieši, pēc Kristiana Peresa tālmetiena pēdējā sekundē pirmajā ceturtdaļā gūstot uz pusi vairāk punktu nekā mājinieki - 32:16 Filipīnu labā.

Pēc Kaja Soto divpunktu metiena filipīnieši panāca lielāko pārsvaru - 36:18. Latvija atbildēja ar astoņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, Marekam Mejerim realizējot vienu no diviem soda metieniem, - 29:39.

Pēc ilgāka laika punktu deficītu zem desmit punktiem panāca Ķlāvs Čavars, kurš guva grozu ar sodu, taču soda metienu nerealizēja - 36:45.

Puslaika beigas labāk aizvadīja viesi, un, lai arī pēdējo grozu ar divpunktu metienu Rihards Lomažs, filipīnieši puslaiku uzvarēja ar 54:38.

23.minūtē Filipīnas pēc precīza Soto divpunktu metiena pirmo reizi spēlē panāca 20 punktu pārsvaru - 63:43, bet Dvaits Ramoss ar trīspunktu metienu 27.minūtē panāca lielāko pārsvaru - 74:48.

Latvieši atbildēja ar astoņiem gūtiem punktiem, sešus no tiem sakrājot no soda metienu līnijas - 56:74, taču ceturtdaļu ar precīzi tālmetienu pabeidza Filipīnas, izceļoties Peresam, - 77:56.

Ceturto ceturtdaļu Latvija sāka apņēmīgi, trīspunktnieku iemetot Jānim Timmam un divus punktus pievienojot Rodionam Kurucam - 61:77. Strēlnieks 36.minūtē ar divpunktu metienu panāca 69:79.

Atlikušajā laikā punktu starpība svārstījās abpus desmit punktu robežai, cīņai noslēdzoties ar zaudējumu
Latvijas izlase pirmajā turnīra spēlē otrdien ar 83:55 pieveica Gruziju, bet Filipīnām šis bija pirmais mačs.
Latvijas izlase olimpiskajās spēlēs piedalījās 1936.gadā, ieņemot 15.vietu.

Filipīnu izlase ir piedalījusies septiņās olimpiskajās spēlēs, taču pēdējo reizi tas notika 1972.gadā. Augstākais sasniegums ir 1936.gadā izcīnītā piektā vieta.

Filipīnas FIBA rangā atrodas 37.vietā, kamēr Latvija ieņem sesto vietu. Pērn Pasaules kausā latvieši izcīnīja piekto vietu, bet filipīnieši turnīru noslēdza 24.pozīcijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kārsavā atdzīvojusies sporta dzīve (+VIDEO)

Sekotāji bezmaksas var tikt pie granulām un briketēm.

Sports Latvijas basketbolisti olimpisko spēļu kvalifikācijā šodien tiekas ar Filipīnām

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā mačā tiekas ar Filipīnām. Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19, tiešraidē to pārraidot kanālam TV6.

Sports Turcijas un Nīderlandes futbolisti iekļūst Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā

Turcijas un Nīderlandes futbolisti otrdien Vācijā iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Sports Latvijas basketbolistiem uzvara olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā

Latvijas vīriešu basketbola izlase otrdien Rīgā ar uzvaru uzsāka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.
Latvija ar 83:55 (17:13, 28:11, 13:17, 25:14) pārspēja Gruziju.

Lasiet arī

Sports Latvijas basketbola un hokeja izlasei plāno piešķirt 815 751 eiro 

Latvijas basketbola un hokeja izlasei varētu atvēlēt 815 751 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar sagatavošanos un dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros, izriet no rīkojuma projekta, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sports Porziņģis: nākamais mērķis ir izcīnīt medaļas ar Latvijas izlasi (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis finālsērijas ceturtajā spēlē vēl nebija gatavs doties laukumā, sarunā ar Latvijas Televīziju atklāja sportists.

Sports Kāpēc Grīziņkalnā nepieļauj sporta aktivitātes (+VIDEO)

"Jāņem vērā, lai bērniem un jauniešiem Rīgā būtu iespējas sportot un atpūsties, nevis klaiņot bezdarbībā pa ielām".

Sports Par «VEF Rīga» galveno treneri kļūst Mārtiņš Gulbis

Latvijas čempionvienību basketbolā "VEF Rīga" vadīs bijušais Latvijas sieviešu basketbola komandas "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, pirmdien pavēstīja klubs.