• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 07:41, 20.05.2024


Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti svētdien Ostravā čempionāta sestajā mačā ar 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja slovākus un saglabāja izredzes uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

"Šī viennozīmīgi bija mūsu līdz šim labākā spēle. Šodien komanda parādīja, ka mums ir raksturs – cīnījās no pirmās līdz pēdējai minūtei. Protams, bija kļūdas, var atrast nianses, kur varējām vairākumā nospēlēt labāk, bet katram ir emocijas. Mēs visi esam cilvēki. Puiši cīnījās līdz beigām un fantastiski, ka uzvarējām," teica Vītoliņš.

Kā atzina Vītoliņš, uzvaru varēja izraut jau papildlaikā, kurā latviešiem bija iespēja teju četras minūtes spēlēt vairākumā, tomēr tas neizdevās, lai gan tika izmantots arī pusminūtes pārtraukums.

"Iedevām atelpu četriniekam. Tajā brīdī spiediens ir tik liels," skaidroja treneris. "Bija jūtams, ka puiši ir mazliet sakrampēti, katram gribējās uzņemties atbildību. Tas ir saprotami. Protams, gribas gūt vārtus papildlaikā, mums bija praktiski četras minūtes, bet tāds ir hokejs un beigās galvenais ir uzvara."

Vītoliņš arī atklāja, ka vārtsargam Kristeram Gudļevskim nav nopietna savainojuma un, visticamāk, spēles izskaņā vārtsargam bijuši krampji, kamēr uzbrucēja Haralda Egles traumas nopietnība vēl jānoskaidro. "Viņam ir sasists ceļgals," par centra uzbrucēja savainojumu teica treneris. "Tagad vēl neko neuzzināsim. Viņš klibodams staigāja. Skatīsimies."

Latvijas izlasei apakšgrupu turnīrā otrdien vēl jātiekas ar ASV hokejistiem un uzvara pamatlaikā ļautu cerēt uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Lai tas notiktu, slovākiem pēdējā mačā pamatlaikā jāzaudē grupas līderiem zviedriem.

"Zinām, ka pretī nāks NHL grandi, bet mums ir raksturs un mēs cīnīsimies un spēle sākas no 0:0," par gaidāmo maču pret amerikāņiem teica Vītoliņš. "Mēs atdosim visus spēkus, lai mēģinātu vinnēt."

Jau vēstīts, ka pasaules čempionātā pirms mača ar slovākiem Latvijas hokejisti ar 5:4 papildlaikā pieveica Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju, ar 2:0 - Kazahstānas valstsvienību, spēlē ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums, bet pēc tam ar 2:7 zaudēts Zviedrijai.

Ostravas grupā līderi ar 15 punktiem piecos mačos ir zviedri, otro vietu ar 13 punktiem sešās spēlēs ieņem ASV, pa 12 punktiem izcīnījuši Vācijas un Slovākijas hokejisti, Latvijai ir deviņi punkti un piektā pozīcija, Francija piecās spēlēs tikusi pie četriem punktiem, bet tālāk seko Kazahstānas izlase ar trim punktiem sešos mačos un poļi ar vienu punktu.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Vērtēs piepūšamā futbola stadiona izveides iespējas Mārupē

Līdz septembrim vērtēs piepūšamā futbola stadiona izveides iespējas Mārupē, pagājušajā nedēļā nolēma Mārupes novada dome.

Sports Vašingtonas Capitals NHL izraugās Mateiko; Monreālas Canadiens - Miku Vecvanagu

Vašingtonas "Capitals" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā trešajā kārtā izraudzījās Latvijas hokejistu Ēriku Mateiko.

Sports Porziņģis pēc traumas izārstēšanas varētu izlaist līdz pat pusgadam

Kristaps Porziņģis pēc pēdas traumas izārstēšanas laukumā varētu atgriezties pēc pieciem līdz sešiem mēnešiem, ceturtdien paziņoja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics".

Sports Bļugers vienojas ar «Canucks» par divu gadu līgumu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" trešdien uz diviem gadiem pagarināja līgumu ar latviešu uzbrucēju Teodoru Bļugeru.

Lasiet arī

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Pasaule Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.

Kriminālziņas Slovākijas premjerministrs ievainots apšaudē (VIDEO)

Slovākijas mediji ziņo, ka premjerministrs Roberts Fico ticis ievainots apšaudē un nogādāts slimnīcā.