Olimpiskā uguns rīt ieradīsies Francijā

Sports
LETA 20:31, 07.05.2024 0

Trešdien Francijas ostas pilsētā Marseļā ieradīsies olimpiskā uguns, un paredzams, ka to sagaidīs ap 150 000 cilvēku.

 

Olimpiskā lāpa krastā nonāks no 19.gadsimtā celtā franču tirdzniecības kuģa "Belem", kas veiks 12 dienu ilgu ceļojumu no Grieķijas. Uguns nonākšana olimpiskos spēļu rīkotājvalstī iezīmēs 12 000 kilometru garās lāpas stafetes sākumu cauri kontinentālajai Francijai un valsts aizjūras teritorijām.

Parīzes Olimpiādes organizatori cer, ka lāpas ierašanās Francijā tikai 79 dienas pirms olimpiskajām spēlēm spēs līdzjutējos noslāpēt nepatiku par biļešu cenām un pastāvīgajām bažām par drošību.

"Tas ir kaut kas tāds, ko mēs esam gaidījuši ļoti ilgi," norāda 2024.gada olimpisko spēļu organizācijas komitejas vadītājs Tonī Estangē. "Tā [lāpa] ir klāt. Simts gadus pēc pēdējām spēlēm tā atgriežas mājās."

Parīzē olimpiskās spēles risinājušās divas reizes - 1900. un 1924.gadā.

Francija sevi uzskata par mūsdienu olimpiskās kustības radītāju, jo tieši franču aristokrāts Pjērs de Kubertēns 19.gadsimta beigās atdzīvināja ideju par spēlēm, ko līdz 4.gadsimtam pirms mūsu ēras piekopa senie grieķi.

Kā norāda spēļu organizētāji, "Belem" kuģi ienākšanā Marseļas ostā pavadīs ap 1000 citu kuģu un laivu, ostā sagaidāmi līdz 150 000 skatītāju, ieplānota svētku uguņošana un koncerts, bet par drošību pasākumā rūpēsies ap 6000 darbinieku.

2024.gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26.jūlija līdz 11.augustam, bet paralimpiskās spēles - no 28.augusta līdz 8.septembrim.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Lebrons un Bronijs Džeimsi kļūst par pirmo tēva un dēla duetu NBA spēlē (VIDEO)

Lebrons Džeimss un Lebrons "Bronijs" Džeimss otrdien Losandželosā kļuva par pirmo tēva un dēla duetu, kas devies laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, viņu pārstāvētajai Losandželosas "Lakers" ar uzvaru uzsākot sezonu.

Sports Bļugeram rezultatīva piespēle «Canucks» uzvarā pār «Blackhawks» (VIDEO)

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien Čikāgā rezultatīvi piespēlēja Vankūveras "Canucks" uzvarā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, bet vārtsargs Artūrs Šilovs palika uz rezervistu soliņa.

Sports Porziņģa pārstāvētā "Celtics" sāks NBA čempiontitula aizstāvēšanas sezonu

Ar diviem mačiem naktī otrdien sāksies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunā sezona, vienā no tiem pirmo spēli šosezon aizvadot Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģā pārstāvētajai Bostonas "Celtics".

Sports Zemgus Girgensons ar «Lightning» zaudē «Maple Leafs» NHL mačā (VIDEO)

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā ar Tampabejas "Lightning" komandu piedzīvoja zaudējumu.

Lasiet arī

Sports Šodien tiks slēgtas Parīzes olimpiskās spēles

Šodien tiks slēgtas Parīzes Vasaras olimpiskās spēles. Noslēguma ceremonija Parīzes stadionā "Stade de France" sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijai (LTV).

Sports Pirms pēdējās dienas olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā vadībā atrodas Ķīna

Pirms Parīzes olimpisko spēļu pēdējās dienas sacensībām medaļu vērtējuma līderpozīcijā atgriezusies Ķīna.

Sports Švecovam Parīzē 17.vieta modernās pieccīņas sacensībās

Latvijas sportists Pāvels Švecovs sestdien Parīzes olimpisko spēļu modernās pieccīņas sacensībās ieņēma 17.vietu.

Sports Andruškevičs: Suharevs juta plecā problēmu jau pirms pirmā mēģinājuma

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs Parīzes olimpiskajās spēlēs juta problēmas labajā plecā jau pirms pirmā mēģinājuma, sarunā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) teica Suhareva treneris Eduards Andruškevičs.