Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm kļuva Kanādas valstsvienība (VIDEO)

Sports / hokejs
LETA 11:34, 15.04.2024 0

Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm svētdien kļuva Kanādas valstsvienība, kas elites divīzijas turnīra finālā papildlaikā ar 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0) pārspēja mājinieci ASV komandu.

 

Uzvaras vārtus Kanādas izlases labā papildlaika sestajā minūtē vairākumā guva Daniela Serdaknija.

Kanādas izlase par pasaules čempioni kļuva pēc gada pārtraukuma, bet kopumā triumfēja 13.reizi. Tikmēr ASV izlasei ir desmit tituli.

Pamatlaikā uzvarētājām divus vārtus guva Marī-Filipa Pulēna, bet pa reizei precīzas bija Erina Embrouza, Džūlija Goslinga un Emīlija Klārka. Savukārt ASV izlases rindās ar trāpīgiem raidījumiem izcēlās Leila Edvardsa, Megana Kellere, Aleksa Kārpentere, Hilarija Naita un Kerolaina Hārvija.

Jau vēstīts, ka cīņā par bronzas godalgām Somijas hokejistes ar 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0) pārspēja Čehiju.

Pusfinālos ASV ar 5:0 sagrāva Somiju, bet kanādietes ar 4:0 guva panākumu pār Čehiju.

Spēcīgāko divīziju pametīs Ķīnas un Dānijas izlases.

Pērn par pasaules čempionēm kļuva ASV hokejistes, kuras finālā ar 6:3 pieveica iepriekšējo divu gadu čempiones kanādietes.

Pasaules čempionāti hokejā sievietēm tiek rīkoti kopš 1990.gada, un tajos ir uzvarējušas tika Kanādas un ASV izlases, tiekot pie attiecīgi 13 un 10 tituliem. Tikai vienu reizi kādai citai komandai ir izdevies sasniegt finālu, 2019.gadā to savās mājās paveicot Somijas izlasei.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātā spēkosies ar Vāciju

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē tiksies ar Vācijas valstsvienību.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātā uzvar Kazahstānu (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien Ostravā pasaules čempionāta trešajā spēlē ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Kazahstānu.

Sports Komuls: Otrajā spēlē jau jutos daudz drošāk

Latvijas hokeja izlases aizsargs Markuss Komuls, kurš pašlaik notiekošajā pasaules čempionātā ir viens no septiņiem valstsvienības debitantiem, aģentūrai LETA atklāja, ka savā pirmajā mačā bijis satraukts.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionāta turpinājumā tiekas ar Kazahstānu

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionāta trešajā spēlē tiksies ar Kazahstānas valstsvienību.

Lasiet arī

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Latvijas hokeja izlase sāk gatavošanos pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien ar pirmo oficiālo treniņu sāks gatavošanos šī gada pasaules čempionātam.

Sports Latvijas hokejistes Rīgā sāk PČ pirmās divīzijas B grupas turnīru

Latvijas sieviešu hokeja izlase šodien Rīgā sāks pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīru un pirmajā mačā tiksies ar Slovākiju.

Sports Piešķir 500 000 eiro hokeja kvalifikācijas turnīru rīkošanai

Valdība otrdien nolēma piešķirt 500 000 eiro Latvijas Hokeja federācijai (LHF) 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu atlases turnīra hokejā vīriešiem organizēšanai un Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Pasaules čempionāta hokejā sievietēm organizēšanai Latvijā.