• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dončičs noslēdz NBA regulāro čempionātu kā rezultatīvākais spēlētājs

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 12:20, 15.04.2024


Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju ar vidēji mačā gūtiem 33,9 punktiem kļuvis Dalasas "Mavericks" spēlētājs Luka Dončičs.



Slovēņu zvaigzne tuvāko sekotāju pārspēja pārliecinoši - otrais šajā rādītājā ar 30,4 punktiem bija Jannis Adetokunbo no Milvoki "Bucks", bet trešais rezultatīvākais ar vidēji gūtiem 30,1 punktu bija Šejs Gildžess-Aleksandrs no Oklahomasitijas "Thunder".

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis no Bostonas "Celtics" šosezon vidēji mačā guva 20,1 punktu, bet Dāvis Bertāns no Šarlotas "Hornets" šosezon vidēji spēlē izcēlās ar 6,7 punktiem.

Tikmēr regulārā čempionāta labākais spēlētājs cīņā par atlēkušajām bumbām bija lietuvietis Domants Sabonis no Sakramento "Kings". Viņa kontā vidēji mača 13,7 bumbas zem groziem. Otrais šajā rādītājā ar 12,9 izcīnītām bumbām bija Rūdijs Gobērs no Minesotas "Timberwolves", bet trešo vietu ar 12,6 bumbām ieņēma Entonijs Deiviss no Losandželosas "Lakers".

Porziņģis vidēji mačā tika pie 7,2 atlēkušajām bumbām, bet Bertāns - pie 1,4.

Savukārt bloķētajos metienos regulārā čempionāta līderis ar 3,6 blokiem vidēji spēlē bija Sanantonio "Spurs" debitants Viktors Vembanjama. Otrais ar 2,4 blokiem bija Volkers Keslers no Jūtas "Jazz", bet trešo vietu arī ar 2,4 bloķētiem metieniem ieņēma Brūks Lopess no Milvoki "Bucks".

Porziņģis vidēji spēlē izcēlās ar 1,9 blokiem, bet Bertāna rēķinā vidēji mačā 0,3 bloķēti metieni.

Rezultatīvajās piespēlēs regulārā čempionāta līderis ar 10,9 piespēlēm bija Tairīss Halibērtons no Indiānas "Pacers", aiz kura ar 9,8 piespēlēm sekoja Dončičs un 9,0 - Nikola Jokičs no Denveras "Nuggets". Porziņģa kontā vidēji divas rezultatīvas piespēles mačā, bet Bertāna rēķinā 0,8 piespēles.

Labākais pārtvertajās bumbās (2,0) bija De'Ārons Fokss no "Kings", ar labāko precizitāti no spēles izcēlās Daniens Gefords (72,5%) no "Mavericks", visvairāk tālmetienus (357) realizēja Stefens Karijs no Goldensteitas "Warriors", bet labākais tālmetienu precizitātē (46,1%) bija Greisons Allens no Fīniksas "Suns".

Labākā regulārā čempionāta komanda bija Porziņģa pārstāvētā "Celtics", kas izcīnīja 78% uzvaru (64 no 82), kamēr Bertāna komanda sakrāja bilanci 21-61, kas deva dalītu 27.vietu 32 vienību konkurencē.

Čempionāta rezultatīvākā komanda ar vidēji mačā gūtiem 123,3 punktiem bija "Pacers", kas aiz sevis atstāja "Celtics" (120,6 punkti) un "Thunder" (120,1 punkts), kamēr labākā aizsardzība bija "Timberwolves" (vidēji 106,5 zaudēti punkti mačā), aiz kuras sekoja "Knicks" (108,2 punkti un Maiami "Heat" (108,4).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Sports Latvijas hokejisti zaudē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Lozannā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.

Lasiet arī

Sports Porziņģim «double-double» kārtējā «Celtics» uzvarā (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā guva 12 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas zem groziem, bet viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" ar 124:107 (30:24, 33:32, 30:29, 31:22) savā laukumā pārspēja Portlendas "Trail Blazers" komandu.

Sports Porziņģis gūst 27 punktus «Celtics» uzvarā pār «Thunder» (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 27 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.

Sabiedrība Porziņģim 20 punkti «Celtics» uzvarā pār Bertāna «Hornets» (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Šarlotā guva 20 punktus Bostonas "Celtics" uzvarā pār Dāvja Bertāna pārstāvēto Šarlotas "Hornets" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā.

Sports Porziņģim «double-double» un četri bloķēti metieni «Celtics» uzvarā (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā izcēlās ar 19 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un četriem bloķētiem metieniem, sekmējot Bostonas "Celtics" komandas uzvaru.