• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Taku skrējienu seriāls «Stirnu buks» dodas uz Suitu zemi (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 07:22, 10.04.2024


Pirmajā sezonas posmā Saulkrastos piedalījušies 4265 taku skrējēji, nūjotāji un gājēji.


Sprinta posmā nācās sevi pārvarēt.

20.⁠ ⁠aprīlī turpināsies kuplajā dalībnieku skaitā iesākusies "Stirnu buks" taku skrējienu seriāla 2024.gada sezona, lai dotos izzināt un stāstīt Suitu zames stāstus un tradīcijas Kuldīgas novadā, Alsungā.

Kurzemes sirdī, kur mežs mijas ar pļavām, slēpjas vieta ar senu vēsturi un unikālām tradīcijām - Alšvanga. Šoreiz buki un citi meža zvēri nokļūs 17.gadsimta stāstos, kad attīstījusies šīs vietas identitāte - no meža līdz zudušā bānīša pedām, no Ēdoles pils līdz Alsungas pilj un Sv. Miķeļa Romas katoļu baznīcai, kur radies un cauri nests gadsimtiem unikāls mantojums, kas iekļauts UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā un lolots arī šodien - savdabīgais raksturs, paražas, ēdieni, kolorītie tautastērpi, tradicionālās kultūras lietas, priekšmeti un burdons - suitu sievu dziedāšana.

Piedalīties posmos ir aicināti gan skrējēji un nūjotāji, gan pārgājienu cienītāji dažādu garumu un sarežģītības distancēs Alsungā un vēl 5 posmos dažādās Latvijas vietās. Pasākuma organizatori vērš uzmanību, ka garo distanču dalībnieki - 25km "Venden Stirnu buks" un 31km "Garmin Lūsis" - startēs pie Ēdoles pils, kas ir aptuveni 10km attālumā no sacensību centra, tāpēc tiek aicināti laicīgi pieteikties autobusiem, kas nogādās viņus līdz startam (finišs sacensību centrā pie Alsungas vidusskolas). Pirms starta būs iespēja nodot bagāžu, kas tiks nogādāta uz sacensību centru. Arī šo distanču reģisttrācijas numuru izņemšana notiks starta zonā, ja numurs netiks izņemts "Sportland" veikalā iepriekš, 19.aprīlī tirdzniecības centrā "Spice".

Papildus šajā posmā, dalībnieki visas dienas garumā aicināti Sacensību centrā iemūžināt savu portreta bildi pie fotogrāfa, kas pēc posma tiks iekļauta lielajā "Es esmu Stirnu buks" video - to plānots veidot ar mērķi veicināt Stirnu buka sabiedrības piederību un vienotību.

Kā iepriekš minēts, šogad par katru dalību Stirnu bukā, dalībnieki saņem drosmes medaļu no konkrētās vietas posma. Pēc vismaz trim nolēktiem posmiem, bukam ir iespēja tikt pie medaļas Latvijas kontūrā, kur tukšās vietas aizpildīt ar godam nopelnītajām posmu nozīmēm. Pirmajā sezonas posmā Saulkrastos piedalījušies 4265 taku skrējēji, nūjotāji un gājēji, kas sasniedzis pēdējo sezonu rekordu.

Taku skrējienu seriāls "Stirnu buks" ir lielākais tautas sporta seriāls Latvijā. Ik posmā, skrējējiem un nūjotājiem, kā arī pārgājienu distances dalībniekiem bez laika kontroles - ir iespēja iepazīt skaistākās un ainaviskākās Latvijas vietas un mežus. Stirnu buka sezona sākas martā un noslēdzas oktobrī, sezonas laikā piedāvājot septiņus dažādus posmus, dažādās ainaviskās vietās. Distances piemērotas gan maziem, gan lieliem bukiem, kuri ar fiziskām aktivitātēm nodarbojas jau sen, kā arī tiem, kas savus spēkus sākuši attīstīt tikai nesen.

Posmi:

20.aprīlis "Suitu zemes Stirnu buks", Alsunga, Kuldīgas novads

25.maijs "Dubuļu Styrnu buks", Dubuļi, Rēzeknes novads

6.jūlijs "Vecpiebalgas Stirnu buks", Vēveri, Cēsu novads

17.augusts "Piejūras Stirnu buks", Piejūras brīvdabas muzejs, Ventspils

14.septembris "Sveikuļu meža Stirnu buks", Sveikuļi, Tukuma novads

12.oktobris "Smeceres sila Stirnu buks", Smeceres sils, Madona



Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Sports Latvijas hokejisti zaudē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Lozannā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.

Lasiet arī

Ekonomika Digitālajās platformās rezervēto viesu nakšu skaits pērn pieaudzis par 21,6%

Latvijā pagājušajā gadā tika pavadīti 1,43 miljoni viesu nakšu, kas rezervētas digitālajās platformās "Booking", "Airbnb", "Expedia" un "Tripadvisor", kas ir par 21,6% vairāk nekā 2022.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) un Eiropas statistikas biroja "Eurostat" sadarbības projektā iegūtie dati.

Interesanti fakti Kalsnavas arborētums aicina apmeklēt brīnišķīgo augu pasauli (+VIDEO)

Apmeklētājus gaida burvju lazdas, tulpjukoki, parūkkoki, čūskegles un vēl daudzi brīnumi.

Ekonomika Tūrisma eksporta apjomam 3 gados vajadzētu pārsniegt 1,5 miljardus (+VIDEO)

"Latvijā būtiskas ir tradīcijās balstītas aktivitātes, kas bieži vien ir ģimenes uzņēmumi", - pauž ministrs Valainis.

Interesanti fakti Latgales pērle - Lūznavas muiža aicina uz pavasara izklaidēm (+VIDEO)

Tūristi varēs piedalīties meistarklasēs dabas klēpī.