• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Merļikins atvaira 30 metienus «Blue Jackets» uzvarā pār «Penguins»

Teksta izmērs Aa Aa
Sports / hokejs
LETA 15:23, 31.03.2024


Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien atvairīja 30 metienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē un palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" komandai izcīnīt uzvaru.


Foto: Columbus Blue Jackets

"Blue Jackets" mājās ar rezultātu 4:3 (1:0, 0:2, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā uzveica Pitsburgas "Penguins".

Merzļikins Pitsburgas komandu uzveica pirmo reizi karjerā. "Līdz šim, kad spēlēju pret viņiem, tas nebija pa spēkam, bet šoreiz to paveicu. Sajūtas ir labas," tā teica Merzļikins.

Kirila Marčenko un Zeka Verenska gūtie vārti trešajā periodā palīdzēja atspēlēties no divu vārtu deficīta, bet pirms tam pamatlaikā mājiniekiem izcēlās Majtē Olivjē, savukārt pēcspēles metienos precīzus raidījumu izpildīja Aleksandrs Teksjē un Deimons Sīversons.

Merzļikinu pamatlaikā pārspēja Drū O'Konors, Braiens Rasts un Rikards Rakels, savukārt "bullīšos" tas pa spēkam bija tikai Sidnijam Krosbijam. Vārtsargs Alekss Nedeļkovičs tika galā ar 35 metieniem.

"Blue Jackets" ar 60 punktiem 74 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, kur "Penguins" ar 75 punktiem 73 cīņās ir 12.pozīcijā.

Savukārt "sauso" zaudējumu piedzīvoja uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savā laukumā piekāpās Toronto "Maple Leafs" ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:1, 0:1).

Girgensons uz ledus bija 14 minūtes un 21 sekundi, vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un uzvarēja savā vienīgajā iemetienā, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Viesiem vārtus guva Ostons Metjūss, kurš izcēlās 60.reizi sezonā, kā arī Džons Tavaress un Nikolass Robertsons. Vārtsargs Iļja Samsonovs neitralizēja visus 34 metienus.

"Sabres" ar 75 punktiem 75 spēlēs ir 13.pozīcijā Austrumu konferencē, no iekļūšanas Stenlija kausa izcīņā atpaliekot par septiņiem punktiem. "Maple Leafs" ar 93 punktiem 73 mačos ir piektā un tikpat kā nodrošinājusi vietu "play-off".

Citā spēlē Floridas "Panthers", kas aizsargu Uvi Jāni Balinski nosūtījusi atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgu (AHL), mājās ar 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Detroitas "Red Wings".

Mājiniekiem abus vārtus pamatlaikā guva Aleksanders Barkovs, bet pēcspēles metienu sērijā izcēlās Sems Reinhārts. "Red Wings" vienībā precīzi metieni bija Robijam Fabri un Dilanam Larkinam.

"Panthers" ar 99 punktiem 74 cīņās ir ceturtā Austrumu konferencē un nodrošinājusi vietu Stenlija kausa izcīņā, kamēr "Red Wings" ar 80 punktiem 74 mačos ir devītā un cīnās par kādu no pēdējām ceļazīmēm.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» astotdaļfinālā tiekas ar Žabēru

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālā spēkosies ar tunisieti Onsu Žabēru.

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Lasiet arī

Sports Latviešu duelis uz NHL ledus: Girgensons raida ripu Merzļikina sargātajos vārtos

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē raidīja ripu Elvja Merzļikina sargātajos vārtos.

Sports Šilovs debitē Stenlija kausa izcīņā ar uzvaru papildlaikā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā.

Sports Bļugers palīdz «Canucks» uzsākt Stenlija kausa izcīņu ar uzvaru (VIDEO)

Ar rezultatīvu piespēli svētdien Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pirmajā mačā izcēlās latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, palīdzot Vankūveras "Canucks" izcīnīt uzvaru pār Nešvilas "Predators".

Sports Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas sāk Stenlija kausa izcīņu

Svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās spēles aizvadīs aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks".