• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rastorgujevam un Bendikai pasaules čempionātā astotā vieta pāru stafetē

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 20:11, 15.02.2024


Latvijas biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika ceturtdien Nove Mesto pasaules čempionātā biatlonā ieņēma astoto vietu pāru stafetē.


Foto: LETA

Jau pirmajā aplī kritienus piedzīvoja vairāki biatlonisti, viņu vidū - arī Rastorgujevs, kurš reizi paklupa un divreiz krita. Toties šāva Latvijas biatlonists precīzi, šaušanu guļus veicot visātrāk no visiem un mērķī raidot visus desmit šāvienus, un stafeti Bendikai 28 duetu konkurencē nodeva 11.vietā 21,2 sekundes aiz līdera francūža Kentēna Fijona-Majē.

Bendika šaušanā guļus iztērēja visas trīs rezerves patronas, bet stāvus viņai bija nepieciešama viena rezerves patrona, stafeti nododot 15.vietā un līderei Lū Žanmono no Francijas zaudējot minūti un 9,1 sekundi.

Rastorgujevs arī nākamos desmit šāvienus raidīja mērķī, stafeti Bendikai nododot minūti un 7,1 sekundi aiz līdera norvēģa Juhannesa Tingnēsa Bē.

Bendika pirmajā šaušanā izmantoja divas rezerves patronas, otrajā šāva precīzi un finišēja astotā, uzvarētājiem piekāpjoties minūti un 10,9 sekundes.

Astotā vieta ir Latvijas biatlonistu visu laiku labākais sasniegums šajā disciplīnā.

Uzvaru izcīnīja Francija, kura ar trim rezerves patronām finišēja pēc 36 minūtēm un 21,7 sekundēm.

Otrā, izmantojot piecas rezerves patronas, bija Itālija, kas čempioniem piekāpās 24,6 sekundes.

Norvēģijas izredzes uz zelta medaļu izgaisināja Ingrīda Lannmarka Tandrevolla, kura pēdējā šaušanā stāvus mēroja soda apli. Tas ļāva ieņemt trešo vietu, Francijai zaudējot 27,4 sekundes un iztērējot arī septiņas rezerves patronas.

Ceturtā finišēja Zviedrija, kas izmantoja 12 rezerves patronas un mēroja soda apli, piektā - Šveice un sestā - Austrija.

Tieši Nove Mesto iepriekšējā sezonā Rastorgujevs un Bendika pāru stafetē izcīnīja trešo vietu vienā no Pasaules kausa sacensībām. Čehija abiem Latvijas vadošajiem biatlonistiem ir veiksmīga arī šajās pasaules meistarsacīkstēs. Rastorgujevs sprintā bija 12., iedzīšanā 19., bet individuālajā distancē izcīnīja ceturto vietu. Bendika šajās disciplīnās ieņēma attiecīgi piekto, 11. un 67.vietu. Bendika startēja arī jauktajā stafetē, kur demonstrēja teicamu ātrumu.

Pasaules čempionātu pāru stafetē Rastorgujevs un Bendika līdz šim augstāko vietu izcīnīja 2019.gadā Estešundā, ieņemot desmito vietu.

Nedēļas turpinājumā notiks sacensības stafetēs, kā arī distancē ar kopēju startu. Bendika un Rastorgujevs, pateicoties labajiem rezultātiem individuālajās sacensībās, ir garantējuši dalību distancē ar kopēju startu.

Sezonas turpinājumā ir paredzēti vēl četri Pasaules kausa posmi, no kuriem nākamais norisināsies februāra un marta mijā Oslo.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Lasiet arī

Sports Rastorgujevs sasniedz Latvijai otru labāko rezultātu 20 kilometru distancē

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien Nove Mesto pasaules čempionāta 20 kilometru individuālajā distancē izcīnīja ceturto vietu, kas ir Latvijas biatlonā otrs visu laiku labākais rezultāts šajā disciplīnā.

Sports Rastorgujevam pasaules biatlona čempionātā 12.vieta sprinta distancē

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Čehijas pilsētā Nove Mesto pasaules čempionātā ieņēma 12.vietu desmit kilometru sprintā, Renārs Birkentāls finišēja 70. un Edgars Mise - 77.vietā.

Sports Rastorgujevam Pasaules kausa posmā 22.vieta 12,5 kilometru iedzīšanā

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Šveicē Pasaules kausa trešajā posmā ieņēma 22.vietu 12,5 kilometru iedzīšanā.

Sports Rastorgujevam ceturtā vieta sezonas pirmajās Pasaules kausa sacensībās

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Zviedrijā Pasaules kausa pirmā posma 20 kilometru individuālajā distancē pieļāva tikai vienu kļūdu šaušanā un izcīnīja ceturto vietu, kas šajā distancē viņam ir atkārtots labākais rezultāts karjerā.