• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas basketbolistes Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā uzvar Izraēlu

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 09:14, 12.02.2024


Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien Rīgā 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā ar rezultātu 86:83 (16:19, 19:25, 23:14, 17:17, 11:8) papildlaikā pārspēja Izraēlas valstsvienību.


Foto: LETA

Pēc divām spēlēm E apakšgrupā Francijai ir divas uzvaras, Latvijai un Izraēlai pa vienai, bet Īrija cietusi divus zaudējumus.

Anete Šteinberga Latvijas izlasē izcēlās ar 22 punktiem, 16 atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm, piecām pārtvertām bumbām un 35 efektivitātes koeficienta punktiem, piecus tālmetienus realizējusī Kitija Laksa pievienoja 20 punktus, Vanesai Jasai bija desmit punkti, Aleksai Gulbei un Luīzei Silai - pa deviņiem punktiem un piecām atlēkušajām bumbām, bet Kate Vilka guva astoņus punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

Pretiniecēm 25 punkti un deviņas bumbas zem groziem bija Dženijai Simsai.

Precīzi uzbrukumi no distances ļāva ātri latvietēm iekrāt vadību ar sešiem punktiem (8:2), taču izraēlietes atspēlējās un pirmās desmit minūtes uzvarēja ar rezultātu 19:16. Otrajā ceturtdaļā pretinieces ar sekmīgiem ātrajiem uzbrukumiem vienubrīd ieguva desmit punktu handikapu, bet puslaika pārtraukumā dodoties, rezultāts bija 44:35 viešņu labā.

Agresīva spēle otrā puslaika sākumā ļāva Latvijas izlasei panākt neizšķirtu un vēlāk arī pārņemt vadību, bet pirms noslēdzošajām desmit minūtēm rezultāts bija 58:58. Ar Aleksas Gulbes aktīvo spēli latvietes vēlreiz ieguva vadību, bet pēdējās minūtēs Kates Vilkas caurgājieni deva iespēju nostiprināties priekšā.

Nepilnu pusotru minūti pirms pamatlaika beigām pretinieces izlīdzināja rezultātu un atgriezās vadībā, bet 39 sekundes pirms finālsvilpes Anete Šteinberga no soda metienu līnijas panāca 75:75. Komandas apmainījās haotiskiem uzbrukumiem un mačs turpinājās papildlaikā. Tā pēdējā minūtē Vanesas Jasas precīzie soda metieni un sekmīgā aizsardzība deva vadību ar 84:83, bet desmit sekundes pirms beigu signāla pustālo iemeta Kitija Laksa - 86:83.

No 16 kandidātēm šoreiz savainojuma dēļ malā palika Ieva Pulvere, kā arī nespēlēja Laura Meldere, Katrīna Ozola un Līna Loceniece.

Latvijas un Izraēlas sieviešu valstsvienības līdz šim savā starpā ir spēlējušas septiņas reizes, sešreiz uzvarot Latvijai.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas E grupas turnīru Latvijas komanda novembrī sāka ar zaudējumu izbraukuma spēlē Francijā (49:71). Vēl šajā grupā Francija ar 100:48 sagrāva Īriju, bet abas Izraēlas izlases spēles drošības apsvērumu dēļ tika pārceltas uz februāri. Ceturtdien turpat Olimpiskajā centrā Rīgā notikušajā spēlē Izraēla ar rezultātu 87:57 pārspēja Īriju.

Nākamie kvalifikācijas turnīra spēļu posmi ir paredzēti 2024.gada novembrī un 2025.gada februārī.

Eiropas meistarsacīkstes no 2025.gada 9. līdz 19.jūnijam pirmo reizi notiks četrās valstīs. Katra no četrām valstīm rīkos grupu turnīru, bet finālposms norisināsies Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Latvijas izlases spēlētāju saraksts spēlei ar Izraēlu:

Paula Strautmane (Mehelenas "Kangoeroes", Beļģija), Ketija Vihmane (Kelternas "Rutronik Stars", Vācija), Digna Strautmane (Vroclavas "Sleza", Polija), Aleksa Gulbe (Saragosas "Casademont", Spānija), Evelīna Otto, Vanesa Jasa, Luīze Sila (visas - "TTT Rīga"), Anete Šteinberga (Buržas "Tango", Francija), Ilze Jākobsone (Stambulas "Emlak Konut", Turcija), Kitija Laksa (Stambulas "Fenerbahce", Turcija), Enija Vīksne (Nērdlingenas "Angels", Vācija), Kate Vilka ("Charnay", Francija).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Sports Bļugers palīdz «Canucks» uzsākt Stenlija kausa izcīņu ar uzvaru (VIDEO)

Ar rezultatīvu piespēli svētdien Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pirmajā mačā izcēlās latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, palīdzot Vankūveras "Canucks" izcīnīt uzvaru pār Nešvilas "Predators".

Lasiet arī

Sports Basketbola entuziasts Elbakjans sastrīdējās ar Rīgas aktīvistiem (+VIDEO)

"Grīziņkalna apkaimes biedrībā ir nevis tūkstošiem, bet aptuveni 140 biedri".

Sports Bertāns gūst 13 punktus «Hornets» zaudējumā «Mavericks» basketbolistiem (VIDEO)

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien guva 13 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Šarlotas "Hornets" komanda piedzīvoja zaudējumu.

Sabiedrība Porziņģim 20 punkti «Celtics» uzvarā pār Bertāna «Hornets» (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Šarlotā guva 20 punktus Bostonas "Celtics" uzvarā pār Dāvja Bertāna pārstāvēto Šarlotas "Hornets" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā.

Sports TTT Rīga basketbolistes kļūst par Baltijas čempionēm

"TTT Rīga" sestdien Palangā kļuva par "BioSil" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (WBBL) čempionēm.