Ministre: Turpinām gaidīt Ukrainas lēmumu par dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs

Sports
LETA 09:44, 05.02.2024 0

Joprojām nav skaidrs, vai Latvijas sportisti piedalīsies Parīzes olimpiskajās spēlēs, ja tajās startēs arī Krievijas un Baltkrievijas sportisti, tomēr visa pasaule joprojām gaida Ukrainas lēmumu šajā jautājumā, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

 
Foto: LETA

Vaicāta, kad būs skaidrība par Latvijas sportistu dalību Olimpiādē, viņa atbildēja, ka tas ir "ļoti garš un komplicēts stāsts". Lai gan lēmumu varot pieņemt tikai dienu pirms pašām spēlēm, šinī gadījumā tas nebūšot politisks lēmums.

"Manā skatījumā, sportistiem, kas ir visu dzīvi gājuši uz Olimpiādi, ir jāpiedalās Olimpiādē," sacīja Čakša, piebilstot, ka viņa un citi Latvijas politiķi ir darījuši daudz, lai panāktu, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) tomēr neļauj gaidāmajās olimpiskajās spēlēs piedalīties Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, pat ja tie startēs neitrālā statusā.

Čakša uzsvēra, ka, viņasprāt, Latvijas sportistiem ir jāpiedalās Parīzes olimpiskajās spēlēs, jo nevajadzētu pieļaut, ka tie cieš no šīs situācijas. Vienlaikus Latvijai būtu jāpauž politisks viedoklis par to, uzskata ministre.

Politiķe gan ar rūgtumu piebilda, ka "Olimpiāde vienmēr ir bijusi par taisnīgu spēli un godīgu situāciju, kas šobrīd neieskicējas tādā lielā bildē".

Vaicāta, vai Latvijai vēl ir rezervē kādi manevri vai paņēmieni, lai panāktu, ka SOK neļauj Olimpiādē piedalīties agresorvalstu sportistiem, Čakša atbildēja, ka šobrīd faktiski visi pieejamie instrumenti jau ir izmantoti.

Kā ziņots, SOK nolēmusi Ukrainā karojošās agresorvalsts Krievijas un to atbalstošās Baltkrievijas sportistiem ļaut piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs neitrālā statusā, tomēr Latvija vēlas panākt, lai šo valstu sportistiem dalība Olimpiādē tiek liegta pavisam. Vairāki Latvijas sportisti paziņojuši, ka nestartēs Olimpiādē kopā ar agresorvalstu sportistiem.

Latvija pagaidām nav izlēmusi, kā rīkoties, ja SOK savu lēmumu nemainīs, taču pirms gala lēmuma pieņemšanas tiek gaidīta Ukrainas nostāja šajā jautājumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports LTV pārraidīs Latvijas futbola izlases spēles UEFA rīkotajās sacensībās

Latvijas Televīzija (LTV) ieguvusi tiesības pārraidīt Latvijas nacionālās futbola izlases spēles Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotajās sacensībās, aģentūru LETA informēja LTV pārstāve Ilze Upīte.

Sports Ostapenko ar Kičenoku ASV atklātajā čempionātā sasniedz dubultspēļu pusfinālu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku otrdien Ņujorkā ASV atklātajā čempionātā sasniedza dubultspēļu sacensību pusfinālu.

Sports Diāna Krūmiņa kļūst par Parīzes paralimpisko spēļu čempioni šķēpa mešanā

Latvijas paravieglatlēte Diāna Krūmiņa otrdien Parīzes paralimpiskajās spēlēs kļuva par čempioni F-55 grupā šķēpmešanā, atkārtojot 2016.gadā Riodežaneiro iespēto.

Sports Četri Latvijas sportisti startē Parīzes paralimpiskajās spēlēs

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs četri Latvijas pārstāvji.

Lasiet arī

Sports Šodien tiks slēgtas Parīzes olimpiskās spēles

Šodien tiks slēgtas Parīzes Vasaras olimpiskās spēles. Noslēguma ceremonija Parīzes stadionā "Stade de France" sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijai (LTV).

Sports Pirms pēdējās dienas olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā vadībā atrodas Ķīna

Pirms Parīzes olimpisko spēļu pēdējās dienas sacensībām medaļu vērtējuma līderpozīcijā atgriezusies Ķīna.

Sports Švecovam Parīzē 17.vieta modernās pieccīņas sacensībās

Latvijas sportists Pāvels Švecovs sestdien Parīzes olimpisko spēļu modernās pieccīņas sacensībās ieņēma 17.vietu.

Sports Andruškevičs: Suharevs juta plecā problēmu jau pirms pirmā mēģinājuma

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs Parīzes olimpiskajās spēlēs juta problēmas labajā plecā jau pirms pirmā mēģinājuma, sarunā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) teica Suhareva treneris Eduards Andruškevičs.