• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kristers Aparjods izcīna trešo vietu Pasaules kausa posmā Vinterbergā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 13:01, 07.01.2024


Latvijas sportists Kristers Aparjods svētdien Vintbergā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa kamaniņu sportā trešajā posmā, savukārt Gints Bērziņš un Kaspars Rinks bija attiecīgi 21. un 30.pozīcijā.


Foto: LETA

No otro pozīciju izcīnījušā itāļa Dominika Fišnallera Aparjods atpalika nieka sešas sekundes tūkstošdaļas, bet uzvaru izcīnījušajam vācietim Maksam Langenhanam viņš zaudēja 0,182 sekundes. Bērziņš uzvarētājam summā zaudēja teju divas sekundes jeb 1,981 sekundi, kamēr otrajā braucienā kritienu piedzīvojušais Rinks atpalika 9,066 sekundes.

Pirmajā braucienā ātrākais bija Langenhans, kurš par nieka četrām sekundes tūkstošdaļām apsteidza Fišnalleru. Aparjods līderim zaudēja 0,114 sekundes un bija piektais, bet labāko trijnieks bija 0,057 sekunžu attālumā. Rinks un Bērziņš zaudēja vairāk nekā sekundi, ieņemot attiecīgi 20. un 25.vietu 30 startējušo kamaniņu braucēju konkurencē.

Otrajā braucienā Aparjods uzrādīja trešo labāko rezultātu aiz vāciešiem Langenhana un Fēliksa Loha, uz šo vietu pakāpjoties arī summā. Austrieši Volfgangs Kindls un Jonass Millers, kuri pēc pirmā brauciena bija priekšā Aparjodam, otrajā bija lēnāki par latvieti, tādējādi Aparjods izcīnīja vietu godalgotajās pozīcijās.

Bērziņam otrajā braucienā bija 20.rezultāts, kas summā ļāva pakāpties uz 21.pozīciju, savukārt Rinks piedzīvoja kritienu, bet finišēja kamanās un ierindojās pēdējā, 30.vietā.

Piektdien Nāciju kausā, kas ir arī kvalifikācijas sacensības Pasaules kausa posmam, vīriešiem 30 sportistu konkurencē uzvaru izcīnīja Rinks, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa vēl viens Latvijas kamaniņu braucējs Bērziņš. Savukārt Aparjods vietu Pasaules kausa sacensībās izcīnīja, pateicoties pēdējos trijos Pasaules kausa posmos iegūtajiem punktiem.

Pasaules kausa posms svētdien noslēgsies ar stafeti.

Nākamais Pasaules kausa posms, kas būs arī Eiropas čempionāts, no 12. līdz 14.janvārim tiks aizvadīts Īglsas trasē Austrijā.

Pēc sacensībām Austrijā nākamais no 26. līdz 28.janvārim Vācijas trasē Altenbergā norisināsies pasaules čempionāts, tur pat februāra sākumā tiks aizvadīts Pasaules kausa piektais posms, kam sekos divi posmi Oberhofā, bet pēdējie divi kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Lasiet arī

Sports Vītolai Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā Siguldā otrā vieta

Latvijas pārstāve Elīna Ieva Vītola sestdien Siguldā Pasaules kausa astotajā posmā kamaniņu sportā ieņēma otro vietu, sestā finišēja Zane Kaluma, septītā - Kendija Aparjode un astoto - Sigita Bērziņa.

Sports Aparjods izcīna uzvaru Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien Oberhofā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sestajā posmā, kamēr Gints Bērziņš ierindojās 12.pozīcijā.

Sports Latvijas kamaniņu braucējiem pirmā vieta PK posma komandu stafetē

Latvijas kamaniņu braucēji Elīna Ieva Vītola, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Kristers Aparjods un Anda Upīte/Kitija Bogdanova svētdien Altenbergā ieņēma pirmo vietu Pasaules kausa posma komandu stafetē.

Sports Elīna Ieva Vītola izcīna otro vietu Pasaules kausa posmā

Latvijas kamaniņu braucēja Elīna Ieva Vītola svētdien Altenbergā Pasaules kausa piektajā posmā izcīnīja sudraba godalgu, Kendija Aparjode ierindojās devītajā pozīcijā, bet Sigita Bērziņa noslēdza sacensības 14.vietā.