• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ābols: Ar amerikāņiem no šī sastāva varēja konkurēt vien Dans Ločmelis

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 08:48, 03.01.2024


No Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases otrdien Gēteborgā zaudējumu ASV pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfinālā kā līdzīgs ar līdzīgu spēlēja vien Latvijas izlases kapteinis Dans Ločmelis, Latvijas Hokeja federācija (LHF) citē Latvijas izlases galvenā trenera Arta Ābola pēc spēles teikto.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka Latvija ar 2:7 (1:3, 0:3, 1:1) zaudēja ASV.

Latvijas izlasē abus vārtus guva Dans Ločmelis.

"Grūta spēle ar labu pretinieku," maču ar ASV izlasi raksturoja Ābols.

"Nekādus jaunumus neatklāšu, ka ar amerikāņiem no šī sastāva var konkurēt Dans Ločmelis," piebilda treneris.

Viņš stāsta, ka ģērbtuvēs jau ir pateicis paldies 2004.gadā dzimušajiem hokejistiem, kuri nākamgad Kanādas pilsētā Otavā spēlēt nevarēs.

Treneris atklāja, ka spēles plāns bija līdzīgs tam, kā tika spēlēts ar Vāciju, brīžos, kad ripa bija pretiniekiem, Latvijas uzbrucējiem atkāpjoties uz viduszonu.

"Ielaidām vārtus jau otrajā minūtē un piedzīvojām līdzīgus scenārijus kā spēlēs ar Zviedriju un Kanādu," par ātri zaudēto vārtu nozīmi saka treneris.

"Pirms turnīra man prasīja, ar kādu rezultātu es būšu gandarīts. Teicu, ka ar ceturtdaļfinālu," atgādināja Ābols, vērtējot turnīru. "Tagad mēs spēlējām ceturtdaļfinālā, taču nevaru teikt, ka esmu gandarīts."

"Pirmkārt, uzskatu, ka no spēlētājiem nedabūju ārā visu. Otrkārt, apbēdināts vai vīlies esmu par to, ka daudz bija jārunā par lietām, par kurām būtu jārunā maz vai, vēlams, vispār nebūtu jārunā," skaidroja treneris.

Viņš arī ir ieteicis hokejistiem pierakstīt to, ko viņi domāja pēc spēles ar Zviedriju, Kanādu, Vāciju - kā viņi jutās, pašiem sev ielikt atzīmi par katru spēli.

"Šobrīd varbūt viņiem tas liekas banāli, bet viņiem tas varētu noderēt," saka treneris, domājot jau par hokejistu startu nākamā gada čempionātā.

Triju Latvijas izlases čempionāta labāko spēlētāju skaitā iekļuva uzbrucēji Ločmelis un Sandis Vilmanis, kā arī aizsargs Niks Feņenko.

Latvijas hokejisti ieņēma ceturto vietu A apakšgrupā, pirmajās trīs spēlēs ar 0:6, 0:10 un 0:4 piekāpjoties attiecīgi Zviedrijai, Kanādai un Somijai. Pēdējā spēlē latvieši ar 6:2 uzvarēja Vāciju un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Meistarsacīkstes Gēteborgā norisinās no 26.decembra līdz 5.janvārim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Lasiet arī

Sports Latvijas hokejisti otrajā pārbaudes spēlē arī uzvar pēcspēles metienu sērijā

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā otrajā pārbaudes spēlē ar Austriju izcīnīja uzvaru pēcspēles metienu sērijā, tiekot pie panākuma ar 4:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 3:2).

Sports Mogo/LSPA hokejisti Jelgavā kļūst par OHL čempioniem

"Mogo"/LSPA hokejisti ceturtdien Jelgavā kļuva par Hokeja līgas (OHL) čempioniem.

Sports Latvijas vīriešu hokeja izlase pēcspēles metienos pārspēj Austriju

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Rīgā pārbaudes spēlē pēcspēles metienos pārspēja Austriju.

Sports Latvijas hokejistēm zaudējums pēcspēles metienos trešajā mačā

Latvija ar 3:4 (1:0, 2:3, 0:0, 0:0, 0:1) zaudēja Slovēnijai.