• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Visās IIHF sacensībās hokejistiem būs jāvelk kakla sargs

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 19:41, 05.12.2023


Visa līmeņa Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rīkotajās sacensībās hokejistiem būs obligāti jāvelk kakla sargi, pirmdien pavēstīja IIHF.



Organizācija pieņēmusi šādu lēmumu pēc tam, kad oktobra beigās Lielbritānijas hokeja līgas (EIHL) Izaicinājuma kausa spēlē ar Šefīldas "Steelers" 35.minūtē pretinieku hokejists ar slidu trāpīja Ādamam Džonsonam pa kaklu. Džonsonam tika sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība un viņš tika nogādāts slimnīcā. Dienu vēlāk "Steelers" paziņoja par hokejista nāvi.

Šobrīd vēl nav skaidrs, kad pieņemtais noteikums stāsies spēka, jo tas esot atkarīgs no tā, cik drīz nepieciešamais kakla sargu daudzums būs pieejams visiem hokejistiem.

Kakla sargi arī būs obligāti olimpiskajās spēlēs, kā arī gan vīriešu, gan sieviešu pasaules čempionātos, taču IIHF nevar ietekmēt profesionālo līgu noteikumus attiecībā pret kakla sargiem.

Kamēr vairāku valstu čempionātos kakla sargi ir kļuvuši par obligātu prasību, Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tas vēl nav obligāti. Lai arī NHL kakla sargi kļūtu par obligātu prasību, būtu jāpanāk vienošanās starp līgas vadību un Spēlētāju asociāciju.

Zviedrijā un Somijā kakla sargi ir obligāti kopš pagājušā gadsimta beigām, kamēr neilgi pēc Džonsona nāves tāds pats lēmums tika pieņemts Vācijā un arī EIHL, liekot visiem spēlētājiem Anglijā valkāt kakla sargus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Lasiet arī

Sports Latvijas hokejisti otrajā pārbaudes spēlē arī uzvar pēcspēles metienu sērijā

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā otrajā pārbaudes spēlē ar Austriju izcīnīja uzvaru pēcspēles metienu sērijā, tiekot pie panākuma ar 4:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 3:2).

Sports Mogo/LSPA hokejisti Jelgavā kļūst par OHL čempioniem

"Mogo"/LSPA hokejisti ceturtdien Jelgavā kļuva par Hokeja līgas (OHL) čempioniem.

Sports Latvijas vīriešu hokeja izlase pēcspēles metienos pārspēj Austriju

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Rīgā pārbaudes spēlē pēcspēles metienos pārspēja Austriju.

Sports Latvijas hokejistēm zaudējums pēcspēles metienos trešajā mačā

Latvija ar 3:4 (1:0, 2:3, 0:0, 0:0, 0:1) zaudēja Slovēnijai.