Šveicē atbalsta kandidēšanu uz 2030. vai 2034.gada olimpisko spēļu rīkošanu

Sports
LETA 15:03, 26.11.2023 0

Šveices sporta parlaments, ko veido delegāti no Šveices sporta federācijām un to sadarbības organizācijām, olimpiskās komitejas locekļiem un sportistu pārstāvjiem, piektdien atbalstīja kandidēšanu uz 2030. vai 2034.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu.

 

Iepriekš novembrī par savu kandidatūru 2030.gada spēlēm oficiāli paziņoja Zviedrija, kas kā partneri spēļu uzņemšanai uzrunājusi Latviju ar nolūku izmantot Siguldas ledus trasi kamaniņu sporta, bobsleja un skeletona sacensībām, kā arī Francija, kas olimpiskās spēles plāno uzņemt Alpu reģionos. Tāpat iespējama arī Soltleiksitijas kandidēšana, taču amerikāņi, visticamāk, izvēlēsies pretendēt uz 2034.spēļu rīkošanu.

Plānots, ka nākamajā nedēļā Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) valde lems, kuras valstis kandidēs uz 2030.gada spēļu rīkošanu un kuras uz 2034.gada spēlēm.

Šveices kandidatūrai bija vienbalsīgs atbalsts sporta parlamentā.

Pirms tam priekšizpētē tika secināts, ka olimpiskās spēles labāk rīkot decentralizēti, iekļaujot visus četrus lingvistiskos reģionus un sacensības aizvadot jau gatavotos infrastruktūras objektos. Tāpat secināts, ka olimpiskajām spēlēm vajadzētu būt lielākoties finansētām no privātajiem līdzekļiem.

No visiem nepieciešamajiem infrastruktūras objektiem Šveicei nav tikai atbilstoša ātrslidošanas ovāla, taču tā vietā, lai būvētu jaunu, tiktu meklētas iespējas aizvadīt sacensības kādā no kaimiņvalstīm.

Šveicē olimpiskās spēles notikušas 1928. un 1948.gadā Sanktmoricā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports LTV pārraidīs Latvijas futbola izlases spēles UEFA rīkotajās sacensībās

Latvijas Televīzija (LTV) ieguvusi tiesības pārraidīt Latvijas nacionālās futbola izlases spēles Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotajās sacensībās, aģentūru LETA informēja LTV pārstāve Ilze Upīte.

Sports Ostapenko ar Kičenoku ASV atklātajā čempionātā sasniedz dubultspēļu pusfinālu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku otrdien Ņujorkā ASV atklātajā čempionātā sasniedza dubultspēļu sacensību pusfinālu.

Sports Diāna Krūmiņa kļūst par Parīzes paralimpisko spēļu čempioni šķēpa mešanā

Latvijas paravieglatlēte Diāna Krūmiņa otrdien Parīzes paralimpiskajās spēlēs kļuva par čempioni F-55 grupā šķēpmešanā, atkārtojot 2016.gadā Riodežaneiro iespēto.

Sports Četri Latvijas sportisti startē Parīzes paralimpiskajās spēlēs

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs četri Latvijas pārstāvji.

Lasiet arī

Sports Šodien tiks slēgtas Parīzes olimpiskās spēles

Šodien tiks slēgtas Parīzes Vasaras olimpiskās spēles. Noslēguma ceremonija Parīzes stadionā "Stade de France" sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijai (LTV).

Sports Pirms pēdējās dienas olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā vadībā atrodas Ķīna

Pirms Parīzes olimpisko spēļu pēdējās dienas sacensībām medaļu vērtējuma līderpozīcijā atgriezusies Ķīna.

Sports Švecovam Parīzē 17.vieta modernās pieccīņas sacensībās

Latvijas sportists Pāvels Švecovs sestdien Parīzes olimpisko spēļu modernās pieccīņas sacensībās ieņēma 17.vietu.

Sports Andruškevičs: Suharevs juta plecā problēmu jau pirms pirmā mēģinājuma

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs Parīzes olimpiskajās spēlēs juta problēmas labajā plecā jau pirms pirmā mēģinājuma, sarunā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) teica Suhareva treneris Eduards Andruškevičs.