• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Madonas novadā paplašinās starptautiska līmeņa biatlona kompleksu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 09:22, 04.11.2023


Ekonomikas ministrija: "Tas būtu nacionāla mēroga notikums".


Bāzes attīstība noteikti dos arī jaunu grūdienu jaunatnes sporta attīstībai gan Madonā, gan Latvijā kopumā.

Šonedēļ Latvijā, apmeklējot gan Sporta un atpūtas bāzi "Smeceres sils" un Madonas novada pašvaldību, gan tiekoties ar valdības pārstāvjiem Ekonomikas ministrijā, viesojas Starptautiskās Biatlona savienības (International Biathlon Union - IBU) vadība: prezidents Olle Dahlin un ģenerālsekretārs Max Cobb. Vizītes mērķis ir aktualizēt potenciālu un nepieciešamību biatlona bāzes "Smeceres sils" attīstībai, lai varētu nākotnē pretendēt uz augstākās raudzes biatlona sacensību organizēšanu Latvijā.

Jau šobrīd "Smeceres sils" bāze atbilst Eiropas junioru līmeņa sacensībām, un šī gada sākumā pirmo reizi Latvijā norisinājās Eiropas junioru čempionāts biatlonā, bet investējot bāzē arī turpmāk, tai ir iespēja iegūt "A licenci", kas ļautu organizēt arī Pasaules kausa posmu biatlonā. Šī iemesla dēļ, šodien Ekonomikas ministrijā, piedaloties Ekonomikas un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem, tostarp Ekonomikas ministram Viktoram Valainim, LIAA vadībai, IBU, sporta organizāciju un nacionālo federāciju pārstāvjiem, tika prezentēts plāns un diskutēts par turpmāku sporta bāzes "Smeceres sils" attīstību.

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis: "Bija patīkami no IBU dzirdēt, ka Latvijai ir visas iespējas pretendēt uz augsta līmeņa biatlona sacensību organizēšanu, tostarp domājot arī Pasaules kausa posma virzienā. Tas būtu nacionāla mēroga notikums, un tāpēc varam arī uzskatīt, ka "Smeceres sils" bāze ir nacionāla līmeņa sporta infrastruktūras objekts. Jau līdz šim norisinājusies dinamiska infrastruktūras attīstība, un tas ir ļāvis organizēt vairākas starptautiska mēroga sacensības. Uz nākotni raugoties, redzu, ka turpinot bāzi attīstīt, tas būtu gan ekonomisks ieguvums Madonas novadam, gan valstij kopumā."

Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Agris Lungevičs uzsver, ka sporta bāzē, tai atrodoties pašvaldības pārvaldībā, pēdējos gados norisinājusies mērķtiecīga attīstība: "Tieši šis fakts, līdz ar spēcīgas organizatoru komandas attīstību, ir ļāvis līdz šim brīdim aizvadīt vairākus Baltijas un Eiropas līmeņa biatlona pasākumus tieši Madonā. Tā ir vienīgā sporta bāze Latvijā, kas jau šobrīd atbilst IBU prasībām. Tomēr, lai pretendētu uz, piemēram, Pasaules kausa posmiem vai Eiropas čempionātu, tam ir jābūt ietvertam arī valsts mēroga prioritātēs, un pēc šodienas tikšanās, redzam valsts partneru ieinteresētību. To, ka arī IBU redz potenciālu bāzes attīstībai, apliecina arī šī vizīte, un arī mēs redzam, ka šāda mēroga sporta pasākumi pienes gan ekonomisko labumu tūrisma un vietējo uzņēmumu attīstībai, gan arī ļauj veidot pateicīgu vidi jauno biatlonistu izaugsmei."

"Madona ir izdarījusi milzīgu mājasdarbu, lai mēs IBU prezidenta un ģenerālsekretāra vizītes laikā prezentētu nākamos soļus kurus plānojam spert Madonas sporta bāzes un sporta veidu attīstībā. IBU amatpersonas augstu vērtē padarīto un atbalsta mūs, lai spertu nākamos soļus.

Jāpiebilst, ka bāzes attīstība noteikti dos arī jaunu grūdienu jaunatnes sporta attīstībai gan Madonā, gan Latvijā kopumā. Mēs kā federācija un tās biedri turpinām strādāt, lai mums izaugtu nākamās biatlona zvaigznes un nākotnē tās redzētu startējam augstākā līmeņa sacensībās tepat Latvijā - Madonā," uzsver Latvijas Biatlona federācijas prezidents Kaspars Sakniņš.

"Jau šobrīd bāzē ir attīstīta nepieciešamā infrastruktūra, kas atbilst IBU prasībām - biatlona šautuve ar elektroniskajiem mērķiem, trases, sadzīves apstākļi sportistiem, tiesnešiem, skatītājiem, kā arī automašīnu stāvlaukumi un pievedceļi. Tāpēc runājam par jau esošās infrastruktūras attīstību, kas mērķi: iegūt "A licenci", padara pavisam reālu. Šonedēļ iepazīstinot gan IBU vadību, gan valdības pārstāvjus, ar attīstības projektu un plāniem kompleksa būvniecībai minimālajā sastāvā, iekļaujot skatītāju tribīnes un loģistikas ēku, iezīmējām vīziju kā nodrošināt "Smeceres sila" biatlona bāzes izmantošanu starptautisko biatlona sacensību vajadzībām," papildina "Smeceres sils" vadītājs Gunārs Ikaunieks.

Pagājušajā ziemā, no 13. līdz 19.februārim, "Smeceres silā" veiksmīgi norisinājās pirmais Eiropas līmeņa biatlona pasākums Latvijā - Eiropas junioru čempionāts. Šogad martā norisināsies Baltijas kauss biatlonā, bet kā nākamais lielais IBU pasākums šobrīd apstiprināts uz 2026.gada sākumu, kad Latvijā norisināsies IBU junioru kauss biatlonā


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko pārliecinoši iekļūst Madrides «WTA 1000» turnīra trešajā kārtā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību trešo kārtu.

Sports Latvijas hokeja izlase aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Lozannā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici.

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Lasiet arī

Sports Rastorgujevam pasaules biatlona čempionātā 12.vieta sprinta distancē

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Čehijas pilsētā Nove Mesto pasaules čempionātā ieņēma 12.vietu desmit kilometru sprintā, Renārs Birkentāls finišēja 70. un Edgars Mise - 77.vietā.

Sports Bendikai piektā vieta pasaules biatlona čempionātā sprinta distancē

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Čehijas pilsētā Nove Mesto pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu 7,5 kilometru sprintā, sasniedzot Latvijas visu laiku labāko rezultātu pasaules čempionātu individuālajās disciplīnās sieviešu sacensībās, Annija Keita Sabule ieņēma 79. un Sandra Buliņa - 85.vietu.

Sports Latvijas biatlonisti Eiropas čempionāta jauktajā stafetē finišē 14.vietā

Latvijas biatlonisti Renārs Birkentāls, Edgars Mise, Sanita Buliņa un Annija Keita Sabule svētdien Osrblī finišēja 14.vietā Eiropas biatlona čempionāta jauktajā stafetē.

Sports Latvijas biatlonisti PK posmā startēs sieviešu un vīriešu komandu stafetēs

Latvijas sportisti šodien Oberhofā Pasaules kausa biatlonā ceturtajā posmā startēs sieviešu 4x6 kilometru un vīriešu 4x7,5 kilometru komandu stafetēs.