Šveice par kandidatūru 2030.gada olimpisko spēļu rīkošanai lems novembra beigās

Sports
LETA 11:39, 19.10.2023 0

Šveice par kandidatūru 2030.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai lems novembra beigās, vēsta Šveices ziņu aģentūra "Keystone-SDA".

 
Foto: pixabay

Šveices Olimpiskā komiteja ir apmierināta ar priekšizpētes rezultātiem un pieprasījusi sporta parlamentu pieņemt lēmumu ikgadējā sapulcē, kas notiks 24.novembrī. Sporta parlamentu veido delegāti no Šveices sporta federācijām un to sadarbības organizācijām, olimpiskās komitejas locekļiem un sportistu pārstāvjiem.

Priekšizpētē secināts, ka olimpiskās spēles labāk rīkot decentralizēti, iekļaujot visus četrus lingvistiskos reģionus un sacensības aizvadot jau gatavotos infrastruktūras objektos. Tāpat secināts, ka olimpiskajām spēlēm vajadzētu būt lielākoties finansētām no privātajiem līdzekļiem.

No visiem nepieciešamajiem infrastruktūras objektiem Šveicei nav tikai atbilstoša ātrslidošanas ovāla, taču tā vietā, lai būvētu jaunu, tiktu meklētas iespējas aizvadīt sacensības kādā no kaimiņvalstīm.

Šveicē olimpiskās spēles notikušas 1928. un 1948.gadā Sanktmoricā.

2030.gada olimpisko spēļu kandidatūrai varētu pieteikties arī Zviedrija ar partneri Latviju, kā arī Francija.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātā spēkosies ar Vāciju

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē tiksies ar Vācijas valstsvienību.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātā uzvar Kazahstānu (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien Ostravā pasaules čempionāta trešajā spēlē ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Kazahstānu.

Sports Komuls: Otrajā spēlē jau jutos daudz drošāk

Latvijas hokeja izlases aizsargs Markuss Komuls, kurš pašlaik notiekošajā pasaules čempionātā ir viens no septiņiem valstsvienības debitantiem, aģentūrai LETA atklāja, ka savā pirmajā mačā bijis satraukts.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionāta turpinājumā tiekas ar Kazahstānu

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionāta trešajā spēlē tiksies ar Kazahstānas valstsvienību.

Lasiet arī

Sports Siliņa: Lēmumu par Parīzes olimpisko spēļu boikotu vajadzētu pieņemt laicīgāk

Lēmumu par Parīzes olimpisko spēļu boikotu vajadzētu pieņemt laicīgāk nekā pēdējās 24 stundās pirms olimpiādes atklāšanas, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Ministru prezidenta Evika Siliņa (JV).

Sports Francijas vilcienā nozagti Parīzes Olimpisko spēļu apsardzes plāni

Vilcienā Francijā ir nozagta soma, kurā bija dators un divas USB atmiņas kartes ar policijas plāniem Parīzes Olimpisko spēļu apsardzei, otrdien pavēstīja ziņu avoti policijā.

Sports Piešķir 2 miljonus eiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanai Rīgā

Valdība šodien lēma piešķirt Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) 2 069 330 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīra sarīkošanu Rīgā.

Sports LOK vēlas vairāk skaidrības par valsts finansējuma sadali sportam

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veiktās valsts finansējuma maiņas sporta veidu federācijām Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) vēlās vairāk skaidrības par to, kā finansējums tiks sadalīts, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta panorāma" apgalvoja LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.