• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Futbola virslīgā cīnīsies līderes Riga tuvākās sekotājas RFS un Auda

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 09:58, 07.10.2023


Šodien "Optibet" futbola virslīgas 32.kārtas turpinājumā notiks trīs mači, tajā skaitā arī otrās un trešās pozīcijas īpašnieču RFS un "Audas" savstarpējā spēle.


Foto: LETA

Cīņa "LNK Sporta parka" laukumā sāksies plkst.15, tiešraidē to translējot kanālam TV4.

RFS, kas uzvarējusi divās spēlēs pēc kārtas, turnīra tabulā ir otrajā vietā un katra uzvara ir svarīga, lai turētos līdzi "Riga" komandai, kas šobrīd ir sešu punktu attālumā. Savukārt "Auda", kurai iepriekšējā kārtā mačā ar "Riga" pārtrūka četru uzvaru sērija, cīnās par noturēšanos labāko četriniekā jeb Eirokausu zonā.

RFS komandai šajā mačā būs jāiztiek bez aizsarga Mārča Oša, kurš sakrājis brīdinājumus.

Pirmajā aplī abas komandas spēlēja neizšķirti 0:0, bet nākamajos divos mačos uzvarēja RFS ar 2:0 un 5:2.

Dienas pirmajā spēlē "Daugavpils" plkst.13 stadions "Esplanāde" mākslīgajā laukumā uzņems "Valmieru", arī šo maču pārraidot kanālam TV4.

Daugavpilieši uzvarējuši divos mačos pēc kārtas un panākums iepriekšējā cīņā ar "Metta" vienību ļāva pamest priekšpēdējo vietu jeb pārspēļu zonu. Valmierieši bez uzvarām ir trīs spēlēs pēc kārtas un ieņem ceturto vietu, par diviem punktiem apsteidzot "Liepāju" un trīs zaudējot "Audai".

"Daugavpilij" diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt komandas labākais vārtu guvējs Valerijs Lizunovs un teju visas pilnas spēles aizvadījušais aizsargs Jaroslavs Haruštāks. "Valmierai" talkā nenāks pussargs Fradžs Kajramani.

Komandas šosezon virslīgā aizvadījušas līdzīgas cīņas, vispirms spēlējot neizšķirti 1:1, bet pēc tam katra gūstot pa uzvarai 1:0.

Vēl sestdien plkst.15 "Liepāja" stadionā "Daugava" uzņems "Jelgavu", un šo spēli pārraidīs portāls "Sportacentrs.com".

"Liepāja" bez uzvarām ir četrās spēlēs pēc kārtas un šobrīd ir pirmā aiz Eirokausu zonas, kamēr jelgavnieki nav uzvarējuši pēdējos trīs mačos un ir astoņus punktus aiz šodienas pretiniekiem, bet piecus virs devītās pozīcijas jeb pārspēļu zonas.

Liepājniekiem šajā mačā jāiztiek bez aizsarga Šeiha Fajē, kurš sakrājis brīdinājumus.

Visas trīs šosezon aizvadītās savstarpējās spēles noslēgušās ar vienu vārtu starpību. Vispirms ar 3:2 uzvarēja "Liepāja", bet pēc tam ar 2:1 un 3:2 pārāki bija "Jelgavas" futbolisti.

Piektdien kārtas ievadā "Riga" mājās ar rezultātu 4:0 uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu, tādējādi arī nākamo kārtu sagaidot pirmajā pozīcijā.

Svētdien Rīgā tiksies "Metta" un Salaspils "Super Nova".

Turnīra tabulas galvgalī ar 80 punktiem 32 spēlēs ir "Riga", kurai ar 74 punktiem 31 cīņā seko RFS. Tālāk ar 48 punktiem ir "Auda", 45 punkti ir "Valmierai" un 43 punkti - "Liepājai". 35 punktus ir sakrājusi "Jelgava", 34 punktus - "Tukums 2000"/"Telms", apsteidzot 32 punktus guvušo "Daugavpili", 30 punkti ir Metta" futbolistiem, bet Salaspils "Super Nova", kas čempionātu noslēgs pēdējā vietā, iekrājusi desmit punktus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Sports Parīzē noslēgtas paralimpiskās spēles

Svētdien "Stade de France" stadionā tika noslēgtas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.

Lasiet arī

Sports Spānijas futbolisti iekļūst Eiropas čempionāta finālā

Spānijas vīriešu futbola izlase otrdien Minhenē iekļuva Eiropas čempionāta finālā.

Sports Spānija un Francija cīnās par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālā

Spānijas un Francijas vīriešu futbola izlases šodien Minhenē pusfinālā cīnīsies par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīra finālā.

Sports Eiropas futbola čempionātā tiek noskaidrotas pirmās pusfinālistes

Šodien Vācijā Eiropas futbola čempionātā tiks noskaidrotas pirmās divas pusfinālistes, ceturtdaļfinālā spēkojoties Spānijai ar Vāciju un Portugālei ar Franciju.

Sports Turcijas un Nīderlandes futbolisti iekļūst Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā

Turcijas un Nīderlandes futbolisti otrdien Vācijā iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.