• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pavedināšanā vainotais basketbola treneris atsācis darbu sporta skolā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 03:54, 03.10.2023


Audzēknes pavedināšanā apvainotais basketbola treneris Andris Steļmahs atsācis darbu Jūrmalas Sporta skolā, apstiprināja skolas direktors Sandis Bērziņš.



Portāls "Delfi" pavasarī vēstīja, ka trenera Steļmaha darbā fiksēti vairāki pārkāpumi - emocionāla vardarbība pret audzēknēm, pavedināšana un alkohola lietošana darba procesa laikā. Savukārt pats Steļmahs atklātībā nākušo informāciju par viņa iespējamajiem pārkāpumiem sauca par apmelojumiem un baumām.

Pēc Latvijas Basketbola savienības (LBS) iesnieguma par iespējamiem pārkāpumiem Steļmaha rīcībā Valsts policijā (VP) tika sākts kriminālprocess.

Aprīlī Steļmahs uz laiku tika atstādināts no darba Jūrmalas sporta skolā, taču šobrīd viņš ir atgriezies darbā un trenē 16 līdz 18 gadus vecas basketbolistes.

"Šobrīd viņam nav piemērots nekāds statuss, tāpēc mums nebija nekāda tiesiska pamata neļaut viņam strādāt vai turpināt viņu atstādināt," teica Bērziņš, vienlaikus uzsverot, ka neesot saņemtas arī basketbolistu vecāku iebildes pret viņa atjaunošanu amatā.

Kā liecina Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) mājaslapā publicētā informācija, Steļmaham līdz 2025.gada 23.aprīlim ir derīgs B kategorijas basketbola trenera sertifikāts.

Steļmahs marta beigās atkāpās no Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata pēc tam, kad plašu rezonansi izraisīja viņa negodprātīgās darbības Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par bronzas medaļām, kurā viņa vadītā "Jūrmala" izcīnīja uzvaru. Pēc šī incidenta Steļmahs arī apturēja savu dalību LBS Treneru komisijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.