Vēl ir kur krist: Latvijas futbola izlase FIFA rangā atkāpjas uz 136.vietu

Sports
LETA 14:20, 21.09.2023 0

Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā atkāpusies uz 136.vietu.

 
Foto: LETA

Salīdzinot ar iepriekšējo rangu jūlija beigās, Latvija atrodas par divām vietām zemāk.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačos septembra sākumā ar 0:5 zaudēja Horvātijai, bet pēc tam ar 0:2 atzina Velsas pārākumu. Nākamie mači Latvijas futbolistiem paredzēti oktobrī.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā. Savukārt antirekords ir 148.pozīcija 2017.gadā.

Igaunijas izlase noslīdējusi par četrām pozīcijām zemāk uz 115.vietu, bet Lietuvas valstsvienība no 144.vietas pakāpusies uz 143.pozīciju.

No Latvijas futbola izlases pretiniecēm 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā rangā visaugstāk - sestajā vietā - ir Horvātija, Velsa ieņem 33.pozīciju, Turcija ir 42., bet Armēnija atrodas 91.vietā.

FIFA ranga pirmajā desmitniekā izmaiņu nav, un pirmo vietu joprojām ieņem Pasaules kausa ieguvēja Argentīna, kurai labākajā trijniekā seko Francija un Brazīlija, bet nākamajās četras vietās atrodas attiecīgi Anglija, Beļģija, Horvātija un Nīderlande. Par vienu vietu augstāk uz astoto pozīciju ir pakāpusies Portugāle, bet par vietu zemāk noslīdējusi Itālija un pirmo desmitnieku noslēdz Spānija.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.