• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Banki: Neskatoties uz attālumu, jutām līdzjutēju mīlestību un klātbūtni

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 01:14, 12.09.2023


Latvijas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa finālturnīrā, neskatoties uz lielo attālumu no Latvijas, jutusi mājās palikušo līdzjutēju mīlestību un klātbūtni, pirmdien uzrunā pie Brīvības pieminekļa teica valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.


Foto: LETA

Pirmdienas vakarā vairāki tūkstoši cilvēku Rīgā sagaidījuši Latvijas basketbola valstsvienība, kura debijā pasaules meistarsacīkstēs spēja izcīnīt augsto piekto vietu.

"Neskatoties uz attālumu, jutām jūsu mīlestību un klātbūtni. Jau no pašas pirmās dienas jūs mūs iedvesmojāt. Lai arī kāds bija rezultāts, ticu, ka novērtējat to, ko izlase sniedza pretī, pārstāvot valsti," teica Banki.

Latvijas izlases kapteinis Dairis Bertāns tikmēr teica, ka izlases basketbolisti kā sportisti uzliek visaugstākos mērķus, tāpēc ir sāpīgi, ka nav izdevies izcīnīt medaļas.

"Tāpēc galvenokārt šodien šeit esam, lai teiktu jums paldies par atbalstu, kas bija visa turnīra garumā. Tas dzina uz priekšu un mēs to jutām. Redzu, ka visi kopā esam lieli, stipri un vareni. Katrs, kurš gāja laukumā, atstāja savus sviedrus, sirdi un dvēseli par Latviju," uzsvēra Bertāns.

Lidostā "Rīga" komandu sagaidīja ģimenes locekļi, pēc kā izlase īpašā divstāvu autobusā devās uz Rīgas centru, laukumu pie Brīvības pieminekļa, kur tiek organizēts svinīgs sagaidīšanas pasākums.

Pa ceļam no lidostas līdz Brīvības piemineklim sportistus sveica vairāki tūkstoši cilvēku, kas īpašā krāsojuma autobusu sagaidīja ceļa malās. Sagaidītājiem bija līdzi Latvijas karogi un cita atribūtika. Cilvēki sita plaukstas, māja ar rokām un aplaudēja, sagaidot garāmbraucošo autobusu ar izlases dalībniekiem.

Laukumā pie Brīvības pieminekļa autobuss iebrauca no Aspazijas bulvāra, vietām sastopoties ar grūtībām tikt cauri sagaidītāju pūlim, kas skandēja apsveikuma saukļus par godu sportistiem.

Laukumā pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku, daudzi no viņiem tērpušies izlases kreklos vai līdzīgās drēbēs. Spēlētāji uz skatuvi, kas izvietota pie Brīvības pieminekļa, devušies pa koridoru caur pūli.

Sportistus sagaida arī vairākas valsts amatpersonas, tostarp Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Rīgas mērs Vilnis Ķirsis un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Svinīgais pasākums pie Brīvības pieminekļa sākās ar kopīgu Latvijas Valsts himnas dziedāšanu.

Kā novēroja aģentūra LETA, kopā ar izlasi Rīgā nav ieradušies basketbolisti Kristaps Porziņģis un Klāvs Čavars.

Latvijas izlase, pirmo reizi piedaloties pasaules kausā, spēja izcīnīt 5.vietu. Vispirms apakšgrupā Latvijas izlase pārspēja Franciju un Libānu, bet zaudēja Kanādai. Nākamajā kārtā Latvijas izlase uzveica Spāniju un Brazīliju, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur piekāpās Vācijai. Cīņā par 5.- 8.vietu Latvija vispirms uzvarēja Itāliju, bet čempionātu noslēdza ar Lietuvas sagraušanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Kultūra Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dosies tūrē pa Latviju (+VIDEO)

Reinis Suhanovs uzveduma režijas pamatā izmantojis Edvarta Virzas poēmas.