• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tārgalē atklās universāli izmantojamu velotrasi

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 16:00, 23.08.2023


Vasaras beigās, 30.augustā, plkst.14 Tārgalē notiks universāli pielietojamas velotrases atklāšanas pasākums, informēja Ventspils novada pašvaldībā.


Foto: LETA

Pasākumā piedalīsies Ventspils novada pašvaldības vadība un objekta būvdarbu veicējs no uzņēmuma SIA "We Build Parks". Pēc drošības instruktāžas pieredzējuši jaunie sportisti rādīs paraugdemonstrējumus, bet pēc tam velotrasi ar dažādiem braucamajiem varēs izmēģināt arī citi.

Projekta gaitā Ventspils novada Tārgales ciemā ir radīts sporta, aktīvās atpūtas un brīvā laika pavadīšanas vieta - jauna un mūsdienīga multifunkcionāla velotrase ar kopējo platību 352 kvadrātmetri, kas veidota no dažāda augstuma asfaltētiem uzkalniņiem, virāžām un slīpumiem, kā arī aprīkota ar drošības līnijām.

Velotrases segums un reljefs ir pielāgots gan velosipēdistiem, skrituļotājiem un skeitbordistiem, gan citu sporta veidu pārstāvjiem, kuri brauc ar rotējošiem riteņiem, un tā ir projektēta tā, lai braucēji ar sava ķermeņa kustībām varētu attīstīt un uzturēt ātrumu.

Velotrase ir savienota ar esošo pagasta infrastruktūru, iekļaujot tajā gājēju taku, apmeklētāju atpūtas un pulcēšanās vietā izvietoti divi soliņi, atkritumu urna, kā arī tā papildināta ar zaļo zonu, kas nodrošina virsūdens novadīšanu no trases.

Velotrases izveides mērķis ir nodrošināt iedzīvotājiem daudzveidīgu pakalpojumu klāstu kvalitatīvas un drošas aktīvās atpūtas dzīves vides veidošanai ar ilgtspējīgu un vidi saudzējošu infrastruktūru.

Trases būvdarbus objektā un autoruzraudzības pakalpojumu veica uzņēmums SIA "We Build Parks", būvuzraudzības pakalpojumus nodrošināja SIA "SB Uzraudzība" norīkots būvuzraugs Jānis Brūklis. Projekta kopējās izmaksas ir 74 396 eiro, no tām publiskais finansējums ir 45 000 eiro, bet 29 396 eiro ir pašvaldības līdzfinansējums.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Sports Parīzē noslēgtas paralimpiskās spēles

Svētdien "Stade de France" stadionā tika noslēgtas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.

Lasiet arī