• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sāpīgi! Timma dalījies ar savām domām pēc atskaitīšanas no izlases

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 16:22, 23.08.2023


Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma, kurš otrdien kā viens no pēdējiem diviem spēlētājiem tika atskaitīts no valstsvienības sastāva dalībai Pasaules kausa izcīņā, atzīst, ka šāds pavērsiens ir viens no smagākajiem triecieniem viņa karjerā.


Foto: LETA

"Šis lēmums laikam ir sāpīgākais manā Latvijas izlases karjerā," par treneru lēmumu atskaitīt viņu trīs dienas pirms finālturnīra savā "Instagram" kontā trešdien ierakstīja Timma. "Visu šo gadu laikā ir spēlēts un pārstāvēts izlases vārds un gods, neskatoties ne uz ko."

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki pēc pārbaudes spēles ar Lietuvu otrdien Taivānā paziņoja, ka startam Pasaules kausa finālturnīrā netiks pieteikts Timma un Mareks Mejeris, kuri izrādījās divi liekie 14 kandidātu vidū.

"Runājot par šo konkrēto situāciju. Jā, kā jūs jau zināt, es savainoju savu ikra muskuli Liepājā, bet varu pilnīgi godīgi teikt, ka tagad es esmu vesels uz visiem 100%," vilšanos pauž Timma. "Nav sāpju un nav ierobežojumu kaut kādām konkrētām darbībām. Un, ja arī būtu, es arī biju gatavs spēlēt un palīdzēt izlasei ar traumu, pārstāvot Latvijas godu Pasaules kausā. Un es noteikti zinu, ka varēju izlasei dot vairāk un palīdzēt izcīnīt svarīgās uzvaras. Bet, lēmumu diemžēl es nepieņēmu."

"Un es vēl joprojām īsti nevaru saprast - kāpēc?," neizpratnē ir spēlētājs. "Laikam arī nekad nesapratīšu. Vasaras laika speciāli spēlēju un uzturēju sevi formā visās iespējamās līgās. Lai būtu gatavs. Gatavs izlasei. Visu laiku biju pilnīgi vesels, bez nekādām traumām vai mikrotraumām. Sevi arī labi parādīju gan "Miami Pro League", gan "BIG3"."

Timma arī atklāj, ka tuvākajā laikā sāks meklēt sev jaunu klubu un pasakās izlases ārstiem un fizioterapeitiem, kā ari fiziskās sagatavotības treneriem, kas palīdzēja viņam atveseļoties.

"Tuvākajās nedēļās runāsim ar komandām Eiropā un ārpus tās, lai atrastu labāko variantu," par nākotnes plāniem raksta Timma. "Pašlaik turpināšu strādāt un uzturēt sevi formā, lai būtu par 100% vesels un gatavam jauniem izaicinājumiem."

Latvijas basketbolists šo sezonu sāka bez kluba, bet martā viņš debitēja Puertoriko čempionātā Umakao "Grises" rindās, taču pēc aizvadītām četrām spēlēm, kurās viņš vidēji guva deviņus punktus, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un atdeva 2,5 rezultatīvas piespēles, Timmas un kluba ceļi šķīrās. Pēc kā Latvijas basketbolists aizvadīja sezonu "Big3" līgā "Aliens" vienībā.

Pagājušajā sezonā 30 gadus vecais basketbolists mēroja spēkus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) G līgā, pārstāvot Leiklendas "Magic" komandu.

Karjeras laikā Timma ārzemēs spēlējis Pirejas "Olympiakos", Sanktpēterburgas "Zeņit", Vitorijas "Baskonia", Kazaņas "Unics" un Maskavas apgabala "Himki" komandās, bet Latvijā pārstāvējis "ASK Rīga", ASK/"Juniors", "Liepājas lauvas", "Ventspils" un "VEF Rīga".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.