• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas basketbola izlase uz Pasaules kausu dosies bez Mejera un Timmas

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 19:50, 22.08.2023


Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki pēc pārbaudes spēles ar Lietuvu otrdien Taivānā paziņoja, ka startam Pasaules kausa finālturnīrā netiks pieteikts Mareks Mejeris un Jānis Timma, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).


Foto: LETA

Jau ziņots, ka otrdien Latvija pēdējā pārbaudes spēlē ar 69:93 piekāpās Lietuvai.

"Zinu, cik grūti esam strādājuši gatavojoties. Diemžēl savainojumi ietekmēja darba procesu un atsevišķu spēlētāju sportisko formu," saka Banki.

Viņš uzteic visas komandas attieksmi un sniegumu, sākot ar medicīnas personālu un treneriem.

"Īpašs paldies Mejerim un Timmam, kuri līdz pēdējam palīdzēja komandai," teic treneris.

"Esmu pārliecināts, ka izraudzītais sastāvs ir gatavs parādīt savu labāko sniegumu, lai pierādītu mūsu konkurētspēju. Visā darba procesā esam izstrādājuši mūsu komandas garu, stilu un identitāti un centīsimies vēlreiz apliecināt, ka mūsu komanda atbilst šim basketbola līmenim," cerību izsaka treneris.

Trešdien komanda dosies uz Indonēzijas galvaspilsētu Džakartu, kur piektdien, plkst.12.15 pēc Latvijas laika, debitēs Pasaules kausa izcīņā, spēlējot ar Libānas izlasi.

Nākamā spēle H grupas turnīrā ar Franciju notiks svētdien, plkst.16.30, bet otrdien, plkst.16.30, Latvija spēlēs ar Kanādu.

Jau ziņots, ka četrās Latvijā aizvadītajās spēlēs latvieši pārbaudes mačos izcīnīja uzvaras - Liepājā ar 87:77 uzvarēja Zviedriju, bet Rīgā ar 82:57 - Gruziju, ar 74:69 - Dominikānas Republiku un ar 94:57 - Somiju. Bet pirmajā pārbaude spēlē Taivānā ar 84:72 pieveica Puertoriko.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs 2023.gada Pasaules kausa finālturnīram:

Rodions Kurucs (Mursijas UCAM, Spānija), Dāvis Bertāns (Oklahomasitijas "Thunder", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Anžejs Pasečņiks ("Palencia", Spānija), Rolands Šmits (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars (Jokohamas "Exellence", Japāna), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Artūrs Kurucs (Patras "Promitheas", Grieķija), Artūrs Žagars (Ķēdaiņu "Nevežis", Lietuva), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkim Spor", Turcija).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.