• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Piešķir papildu finansējumu Latvijas Olimpiskajai vienībai

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 21:48, 17.07.2023


No šī gada otrā pusgada tiks palielināts valsts budžeta līdzekļu apjoms augstas klases sasniegumu sportam, piešķirot papildu finansējumu Latvijas Olimpiskās vienības sportistiem, treneriem un atbalsta personālam, kā arī palielinot pabalstu apjomu olimpiskajiem medaļniekiem, informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāve Dace Gulbe.



Kopējais valsts finansējuma apjoma palielinājums, kas attiecas uz atlētu atbalstu un kvotu finansiālo palielinājumu, ir 814 000 eiro. No tiem 325 600 eiro ir kvotu palielinājums individuālo sporta veidu federācijām treniņu sacensību izdevumu segšanai, savukārt 488 400 eiro ir papildu finansējums pabalstiem Latvijas Olimpiskās vienības sportistiem, treneriem un atbalsta personālam. Līdz ar to zelta kvotas (kopskaitā - 38) apjoms no 32 000 eiro tiek palielināts uz 40 000 eiro, sudraba kvotas (kopskaitā - 72 ) - no 16 000 uz 20 000 eiro, savukārt bronzas (kopskaitā - 111) - no 8000 uz 10 000 eiro.

LOK prezidents Jānis Buks uzsver, ka valsts piešķirtais papildu finansējums ļauj sportistiem pārliecinošāk un mērķtiecīgāk gatavoties nākamā olimpiskā cikla gan vasaras, gan ziemas olimpiskajām spēlēm. "Īpaši jāatzīmē, ka šīs ir ļoti pozitīvas ziņas mūsu vadošajiem atlētiem tieši gadu pirms Olimpiskajām spēlēm Parīze," uzsver Buks.

Savukārt Olimpisko spēļu medaļniekiem atkarībā no iegūtas medaļas pabalsti tiek palielināti par 50% jeb zelta medaļniekiem (12 personas) - no 600 uz 900 eiro, sudraba medaļniekiem (16 personas) - no 450 uz 675 eiro un bronzas medaļniekiem ( 7 personas) - no 350 uz 525 eiro. Kopējais palielinājums ir 50 550 eiro.

Tāpat tiek piešķirts papildu finansējums Latvijas jaunatnes komandas startiem Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē Mariborā, Slovēnijā, kas notiks no 23.jūlija līdz 29.jūlijam. Lai nodrošinātu komandas dalību un tās ekipējumu, tiek piešķirti valsts budžeta līdzekļi 68 650 eiro apmērā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.