• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bobsleja izlases treneris: Man gribētos no dažiem redzēt lielākas ambīcijas

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 20:59, 17.07.2023


Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis pēc komandas treniņnometnes Ventspilī atzīst, ka bobslejisti šobrīd ir labā fiziskā formā, tomēr viņš gribētu redzēt lielākas ambīcijas.


Foto: LETA

Latvijas bobslejisti jūlija pirmās divas nedēļas pavadīja Ventspilī, aktīvi gatavojoties nākamajai sezonai. Šoreiz bija gan smagas fiziskas aktivitātes, gan komandas saliedēšanās pasākumi, tiekoties ar Latvijas izlases hokejistiem un baudot Ventspilī pieejamās aktīvās atpūtas iespējas.

Komandai pievienojušies četri jauni atlēti, kuri atlasīti pavasarī notikušajā stūmēju atlasē.

Prūsis gan uzsver, ka vasaras treniņos ir ļoti grūti noteikt, kā sportisti izskatīsies stumjot kamanas, to reālāk novērtēt var septembra vidū, kad notiek treniņi starta estakādē.

"Tas nav nekas neparasts, ka vasarā daudzi no sportistiem pēc vairākiem vingrinājumiem izskatās gandrīz vienlīdzīgā formā, bet, kad tuvojas sezona un sākam stumt bobsleja kamanas starta estakādē, tad izkristalizējas jau pavisam citi dotumi un sāk veidoties komandas sastāvs," Latvijas Bobsleja un Skeletona federācijas (LBSF) mājaslapā citēts Prūsis.

Treneris arī ir apmierināts ar bobslejistu šī brīža fizisko formu, bet iesaka sportistiem neiegrimt pašapmierinātībā.

"Man gribētos no dažiem redzēt lielākas ambīcijas," norāda speciālists. "Ir daži, kuri apzinās, ka viņi ir labi un komandā varētu tikt, bet man ir svarīgi, lai viņi nesamierinās ar šo domu, bet ir gatavi tēmēt daudz augstāk. Mums šobrīd komandā ir ļoti labi kandidāti, kuri var kļūt par augstākā līmeņa stūmējiem, bet tas prasa ne tikai lielu fizisko darbu, bet arī ambīcijas būt labākajam."

Šoreiz bobslejisti izbaudīja olimpiskā centra "Ventspils" piedāvātās aktivitātes, kā arī tikās ar Latvijas hokeja izlases bronzas medaļniekiem, ventspilniekiem Uvi Balinski un Artūru Šilovu.

"Latvijas hokejisti nodemonstrēja, ka tikai ar vienotu komandu var izcīnīt panākumus. Pasaules čempionātā medaļas izcīnījušie Balinskis un Šilovs bija pie mums, un piedāvāju bobsleja treneriem satikties ar hokejistiem, un jau pēc piecām minūtēm visi smuki saģērbušies bija klāt," piebilda olimpiskā centra viesnīcu pārvaldniece Inta Tomsone. "Ja nav visi uz viena viļņa, tur nekas nesanāks. Jābūt vienotai komandai un tad rezultāti būs!"

Latvijas bobslejisti nākamās divas nedēļas trenēsies individuāli, bet pēc tam atkal visi kopā aizvadīs treniņnometni.

Jaunā bobsleja sezona sāksies novembra vidū ar Pasaules kausa posmu Pekinas olimpiskajā trasē, februāra sākumā posms notiks Siguldas trasē, bet noslēdzošais etaps risināsies marta beigās ASV trasē Leikplesidā. Savukārt sezonas svarīgākās sacensības - pasaules čempionāts - no 19.februāra līdz 3.martam notiks Vācijā, Vinterbergas trasē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.